1
min read
A- A+
Pročitano

Žugić i Fabris na godišnjem zasijedanju MMF-a i Svjetske banke

10/10/2018 - 21:59
Autor:Fos Media
75 pregleda

Delegacija Centralne banke Crne Gore sastala se sa guvernerom Banke Indonezije, sa više guvernera azijskih država i predstavnicima kompanije DeLa Rue sa kojima je razgovarala o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njen nastavak.

a

Foto: FOS Media/RTCG

Delegacija CBCG koju čine guverner Radoje Žugić i viceguverner Nikola Fabris učestvuje na godišnjem zasijedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koje se održava u Indoneziji, na Baliju. 

Kako je saopšteno, tokom prvog dana zasjedanja, Žugić i Fabris susreli su se sa više zvaničnika MMF-a i Svjetske banke, sa kojima su razmijenili poglede na ekonomsku situaciju u Crnoj Gori i na globalnom nivou. 

"Delegacija se susrela i sa guvernerom Banke Indonezije, Perryem Warjiyoem i više guvernera azijskih država., kao i sa predstavnicima kompanije DeLa Rue, Damian-om Kwaitokowskim i Michaelom Wilsonom", navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njen nastavak, u dijelu koji se odnosi na rad sa gotovinom i njenu zaštitu.

Kako je najavljeno tokom naredna četiri dana, delegacija će se susresti sa brojnim visokim zvaničnicima, poput zamjenika izvršnog direktora MMF-a Tao Zhanga i potpredsjednika Svjetske banke Cyrill-a Mullera.

Sastaće se i sa izvršnim direktorom Holandske konstituence u Svjetskoj banci Frank Heemskerom, izvršnim direktorom Holandsko-belgijske konstituence u MMF-u Anthonyjem de Lannoyem. 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari