1
min read
A- A+
Pročitano

Advokat podnio prijavu protiv sutkinje Suzane Mugoše: Nisam dobio e-mail

14/03/2019 - 14:51
Autor:Fos Media
1119 pregleda

Advokat odbrane u slučaju pokušaja terorizma Nikola Bulatović podnio je Sudskom savjetu i predsjedniku Vrhovnog suda pritužbu i prijavu protiv sudije podgoričkog Višeg suda Suzane Mugoše.

Foto: Printscreen/YT

Foto: Printscreen

Mugoša je na današnjem ročištu, gdje je trebalo da budu iznesene završne riječi, kazala da Bulatović i još četiri advokata odbrane nijesu došla iako su uredno dobili poziv putem mejla.

„Pod punom moralnom, materijalnom, krivičnom i profesionalnom odgovornošću tvrdim da to nije tačno i da mi nikakav e-mail nije stigao“, naveo je Bulatović u prijavi koju je dostavio i medijima.

On je kazao da je mejl sa pozivom stigao advokatu Đorđu Bulatoviću koji ga je mijenjao na pretresu u srijedu.

„Advokat Đorđe Bulatović me je zamjenjivao na pretresu prethodnog dana - i ništa više. On nije ovlašćen da prima pozive niti Zakon to predviđa. Nejasno je i zašto nije meni na taj način poslat poziv i gdje je taj rok od osam dana od uručenja poziva“, rekao je Bulatović, prenosi agencija Mina.

Kako je napomenuo, po odredbi člana 202. stava 4. Zakona o krivičnom postupku, prema licu koje je obaviješteno putem mejla ne mogu nastupiti štetne posledice propisane tim zakonom.

„Pa, kako sam ja to, onda, uredno obaviješten“, pitao je Bulatović.

On je kazao da je Apelaciooni sud Mugoši ukinuo više od deset sudskih odluka i to u jednom predmetu.

„A, pokretali ste postupke protiv drugih sudija zbog tolikog broja ukinutih odluka u toku jedne kalendarske godine“, naveo je Bulatović.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari