1
min read
A- A+
Pročitano

Bar-Podgorica: Mladić vozio 200km/h!

07/12/2017 - 10:05
Autor:Fos Media
220 pregleda

Policija ja podnijela prekršajnu prijavu protiv 21-godišnjeg D.D. (21) iz Podgorice zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

sfc

Ilustracija, foto: Tportal

"Naime, službenici Grupe za bezbjednost saobraćaja su, 05.12.2017. godine oko 22,10 časova, na magistralnom putu Bar – Podgorica u mjestu Goričani zaustavili putničko motorno vozilo marke “Audi” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao D.D. (21) iz Podgorice, zbog prekoračenja brzine", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 200 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dodaju iz policije.

Protiv D.D. podnijeta je prekršajna prijava i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola.

Apel vozačima

"Još jednom napominjemo da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica ukazuju da je kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", navode iz policije.

Upozoravaju sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Komentari