1
min read
A- A+
Pročitano

Berane: Učenicu zlostavljali, pa je ucjenjivali da im donosi zlato i novac?

14/03/2019 - 12:34
Autor:Anđela Đikanović
6752 pregleda

Prije dva dana došlo je do sukoba u jednoj osnovnoj školi u Beranama kada je reagovao roditelj dvanaestogodišnje djevojčica koja je, kako se sumnja, zlostavljana.

fos media

Foto: FOS media

Naime, dodatnim prikupljanjem informacijama istražitelji su došli do sumnje da je grupa učenika od decembra 2018. godine do februara ove godine zlostavljala maloljetnicu, a da se navodno radi od J.R. (15), M.R. (13), M.A. (13), B.B. (15), L.M. (14).

Navodno su je ucjenjivali video snimkom nakon što su joj je jedan dječak skinuo garderobu. Djevojčica je, sumnja se, morala da im donosi zlato i novac od kuće, a sve pod pritiskom ucjena.

odt

Iz Osnovnog državnog tužilaštva nam je rečeno da je slučaj proslijeđen kolegama u VDT-u.

FOS saznaje i da je istog dana izvršen pretres stana koji pripada S.R. Ovim povodom se, nakon pisanja medija, oglasila i Uprava policije.

"Policija je, u konkretnom slučaju, preduzela sve zakonom propisane mjere i radnje, u konsultaciji sa nadležnim državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu. S obzirom da su svi akteri događaja, koje je policija identifikovala, maloljetni, među kojima su i lica mlađa od 14 godina, policijski službenici postupaju sa dužnom pažnjom, vodeći računa o zaštiti interesa svakog od njih. Iz navedenih razloga u ovom slučaju, kao što to inače činimo, nećemo saopštavati druge detalje o preduzetim policijskim aktivnostima, a sve u cilju zaštite identiteta i integriteta maloljetnih lica", zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari