1
min read
A- A+
Pročitano

Četiri godine misterije: Zašto je ubijen Saša Marković?

29/04/2019 - 9:25
Autor:Anđela Đikanović
7288 pregleda

Četvrta godina je prošla od kako je u Budvi likvidiran Saša Marković, bivši poslanik Liberalnog saveza Crne Gore.

Foto: Printscreen, FOS media

Foto: Printscreen, FOS media

Istražitelji sumnjaju da je Marković ubijen jer je bio kum Gorana Đuričkovića - jedne od prvih žrtava kokainskog rata između dva zavađena klana. U medijima se pojavljivala i informacija da je ubijen greškom, te da je meta bio upravo Đuričković koji je često bio u njegovom društvu, ali i da je smrt Markovića bila jasna opomena za Đuričkovića koji je kasnije likvidiran.  Zvanično, motiv kao i ubica i nalogdavac ostali su tajna za crnogorsku javnost i porodicu.

Podsjećamo, u budvanskom naselju Bečići Marković je ubijen dok je prilazio kući vozilom marke "Alfa Romeo". Preminuo je na licu mjesta a prema tadašnjim prvim informacijama, ubica je pobjegao u pravcu šume koja se nalazi u blizini kuće Mirkovića i od tada mu se gubi svaki trag.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević mjesec nakon ubistva je rekao da postoje značajni pomaci u istrazi. 

Ubistvom Markovića bačena "rukavica u lice" državi

"Za nas ovo je i posebno osjetljiv slučaj u kojem je tragična žrtva bio bivši poslanik Skupštine Crne Gore Saša Marković, čovjek koji je svojim likom i radom ostavio značajno nasljeđe u političkoj baštini Crne Gore. Zahtijevamo od predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Mevludina Nuhodžića da hitno, povodom ovog ubistva ali i teške bezbjedonosne situacije u Crnoj Gori, sazove sjednicu Odbora na koju će biti pozvani i saslušani ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, direktor policije Slavko Stojanović, direktor Agencije za nacionalnu bezjednost Dejan Peruničić,Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković a kojoj će prisustvovati i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, kao zainteresovani poslanik. Po ko zna koji put državi je "bačena rukavica u lice" a nekažnjeno se na ulici udaraju i ubijaju poslanici, izabrani predstavnici naroda. Sa naročitom pažnjom pratićemo rad nadležnih institucija, očekujući što hitnije otkrivanje motiva za ovakav zločin ali i njegovih nalogodavaca i izvršilaca", kazali su iz Liberalne partije tada.

Saša Marković je rođen 19. aprila 1967. godine u Budvi. Bio je član nekadašnjeg Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) od njegovog osnivanja, direktor nezavisnog radija "Fri Montenegro" (Free Montenegro), šef kabineta predsednika Skupštine Crne Gore, poslanik u crnogorskoj skupštini, kao i u parlamentu nekadasnje Državne zajednice Srbija i Crna Gora (SCG).

Za sobom je ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece.

 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari