1
min read
A- A+
Pročitano

Crna Gora zvanično zatražila izručenje Šilja

10/07/2019 - 10:52
Autor:Anđela Đikanović
1305 pregleda

Crna Gora je zvanično od nadležnih organa iz Bosne i Hercegovine zatražila izurčenje njihovog državljanina Dušana Šilja koji je navodno povezan sa ubistvom Novljanina Stefana Šarovića.

fos media

Foto: FOS media / privatna arhiva

"Ministarstvo pravde, na osnovu člana 31 Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima Crne  Gore i čl. 1, 4, 7, i 22 Ugovora između Crne Gore i Bosne i Hercegovine o izručenju, podnijelo je 4. jula 2019. godine molbu za izručenje lica Šilj Dušan, radi predaje nadležnom organu u cilju vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 1 i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore", navodi se u odgovorima Ministarstva pravde.

Podsjećamo, Šilj je uhapšen 28. juna u Republici Srpskoj gdje se krio nakon bjekstva iz Crne Gore. 

''D.Š. se potraživao međunarodnom potjernicom NCB Interpol Podgorica koja je raspisana na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi vođenja krivičnog postupka zbog osnovane sumnje da je, zajedno sa N.I, na štetu S.Š. u Herceg Novom, 06.06.2019. godine, počinio krivično djelo teško ubistvo kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije ranije.

silj
Foto: RAS Srbija

FOS je ekskluzivno objavio informaciju povodom identifikacije osoba koje se sumnjiče da su povezani sa likvidacijom Šarovića, a osim uhapšenog Šilja, na meti istražitelja je i Nikola Nino Ivović koji je i dalje u bjekstvu.  Operativni podaci ukazuju na to da se ubijeni mladić opirao, a kako smo ranije pisali Novljanin je imao više ustrelnih rana i pogođen je u predjelu vrata, potom grudnog koša, podlaktice, nogu i stomaka, a pronašao ga je sugrađanin D.S. Osumnjičeni su poznavali Šarovića i sa njim bili u korektnim odnosima. 

Prema zvaničnim podacima, Ivović i Šilj imaju ulogu saizvršioca u ovom krivičnom djelu.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari