1
min read
A- A+
Pročitano

Deset službenika nanijelo štetu budžetu 89 hiljada eura

15/05/2019 - 14:37
Autor:Fos Media
2278 pregleda

Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u sadejstvu sa centrima bezbjednosti Bar, Bijelo Polje i Herceg Novi, u okviru akcije „Evazija”, nadležnim državnim tužiocima u tim gradovima podnio je krivične prijave protiv ukupno deset osoba.

foto

Foto: FOS Media

Pet osoba je osumnjičeno da je počinilo pet krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja dok je pet osumnjičeno za krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

"Naime, službenici Odsjeka i jedinica za suzbijanje privrednog kriminaliteta navedenih centara bezbjednosti su, sprovodeći navedene aktivnosti u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, krivične prijave podnijeli protiv E.M. iz Bara osnivača firme „Edison“ d.o.o. Bar, V.L. iz Bara osnivača firme „Limingtours“ d.o.o. Bar, R.F. iz Bijelog Polja osnivača firme „Danšped“ d.o.o. Bijelo Polje, V.N. iz Bijelog Polja osnivača firme „Professional group“ d.o.o. Bijelo Polje, D.Z. iz Mojkovca osnivača firme „DND“ d.o.o. Bijelo Polje, R.I. iz Herceg Novog osnivača firme „Ivović invest“ d.o.o. Herceg Novi, S.M.P. iz Herceg Novog osnivača firme „Montemedica“ d.o.o. Herceg Novi, D.M. iz Herceg Novog osnivača firme „Milović DM“ d.o.o. Herceg Novi, A.S. iz Zagreba, sa boravištem u Herceg Novom, osnivača firme „Celebrus“ d.o.o. Herceg Novi, M.P. iz Herceg Novog, osnivača firme „Perović trade“ d.o.o. Herceg Novi", saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su, kako se sumnja, krivična djela počinili tako što su u svojstvima osnivača privrednih društava naveli notare da ovjere neistinite izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, a zatim su takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači, pri čemu pričinjena ukupna šteta prema budžetu u iznosu od 88.811 eura.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari