1
min read
A- A+
Pročitano

FOS donosi: Čekali 10 godina na Ulića, pa podigli optužnicu bez dokaza?

13/03/2018 - 7:00
Autor:Anđela Đikanović
2422 pregleda

Vaso Ulić se nešto više od šest mjeseci nalazi u istražnom zatvoru a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je čekalo pet mjeseci i 29 dana da podigne optužnicu protiv njega za međunarodni šverc narkotika iako je Ulić navodno to krivično djelo počinio u drugoj polovini jula 2007. godine.

žććčl

foto: ilustracija

U optužnici se navodi da je on djelovao i na teritoriji Crne Gore sa više osoba ali se nigdje ne pominju imena onih sa kojima je on navodno činio kriminalnu organizaciju čiji je bio i šef. Osim tih NN lica Ulić je navodno djelovao na teritoriji Australije sa Ljuboja Radom, Papadimitrou Dimitrosom, Quaid Fabianom i Dejanom Medanom, a svi su, prema tvrdnjama tužilaštva, imali svoje zadatke. Oni se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne u Australiji, a prema pouzdanim saznanjima FOS-a ni u jednom iskazu nikada nisu ni pomenuli Ulića niti ga povezivali sa djelima koja im se stavljaju na teret u Austrailiji. Ono što je prema našim saznanjima činjenica jeste da su Ljuboja, Medan i Papadimitrou uhapšeni još 19. maja 2008. godine u Australiji kada su im istražitelji zaplijenili skoro 40 kilograma droge. 

Pročitajte još: FOS saznaje: Podignuta optužnica protiv Vasa Ulića

Prema tvrdnjama specijalne tužiteljke Mire Samardžić Ulić je radi prodaje kupio 60 kilograma MDMA u prahu, a kasnije je distribuirao ekstazi pomenutim osobama. Samardžić tvrdi da to proizilazi iz 204 dokazna predloga i iz mjera tajnog nadzora. Sa druge strane, Ulićeva odbrana ističe da su navodi o mjerama i razgovorima Vasa Ulića neosnovani i vrlo decidno tvrde da se ni u jednom razgovoru ne pominje bilo šta što bi moglo da bude šifra za drogu, a kamoli čvrsti dokazi. 

žćkjluz

Takođe, u optužnici se, navodi odbrana, navodi i da je Ulić ranije osuđivano lice što njegova kaznena evidencija demantuje, a pritvor mu se produžava zbog opasnosti od bjeksta i ponavljanja krivičnog djela za koje nikada nije ni osuđivan. 

Pročitajte još: Odbrana: Ako nađu razgovor koji dokazuje krivicu, Ulić će odmah potpisati sporazum!

Ulić je na meti istražitelja već 20 godina, a organizovano udruživanje i međunarodni šverc narkotika navodno je počinio prije deceniju.

Advokati Miloš Vuksanović i Danilo Mićović su na razmatranju optužnice istakli da nije jasno šta je onda tužilaštvo radilo sve ovo vrijeme ako za deceniju nije prikupljen nijedan dokaz, a Ulić je uhapšen tek prije pola godine u Podgorici. Oni su juče pred vijećem sudije Višeg suda Borisa Savića saopštili da će Ulić potpisati sporazum ako tužilaštvo pronađe samo jedan razgovor u kom on pominje šverc i narkotike.

Sud će u zakonskom roku od 15 dana saopštiti odluku o potvrđivanju optužnice. 

 

Pročitajte još:

 

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari