2
min read
A- A+
Pročitano

FOS saznaje: Radojević u ekstradicionom pritvoru - oteli momka, prijetili da će ga isjeckati i zaliti betonom

06/12/2018 - 11:29
Autor:Anđela Đikanović
1378 pregleda

Državljanin Srbije Radosav Radojević uhapšen je u Plavu prije dva dana po međunarodnoj potjernici i sproveden je Višem sudu gdje mu je, kako saznajemo, određen ekstradicioni pritvor.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

"Određen mu je ekstradicioni pritvor zbog postojanja Međunarodne potjernice od strane NCB Interpola Beograd Srbija. U pitanju je krivično djelo otmica iz čl 134, odjeljak 2 Krivičnog zakonika Republike Srbije", saopšteno je iz bjelopoljskog Višeg suda za FOS.

Radojević je pravosnažno osuđen na šest godina zatvora a njegov sugrađanin Milovan Simić na sedam godina zatvora zbog otmice J.P. iz Niša. Od njega su iznudili novac i stvari vrijedne  25.000, a preteći mu ubistvom tražili još 160.000 eura. Oni su 23. juna 2012. godine u niškom naselju Komren kidnapovali J.P. tako što su ga zaskočili kada je izašao iz kuće, udarali, i uz prijetnju pištoljem ubacili u njegov "mercedes". Trojica otmičara su mu držeći mu pistolj na potiljku, vezala maramu preko očiju, oblijepila selotejp traku oko glave i ruku i posle kraće vožnje stavili ga u gepek, dok ih je četvrti saučesnik pratio drugim vozilom.

Muke nesrećnog čovjeka nastavile su se kada su ga doveli do podruma nepoznate kuće, gdje su ga vezali za stolicu, a preko glave mu navukli kapu koju su učvrstili selotejpom. Tražili su mu 160.000 eura, tvrdeći da znaju da je dobro zarađivao u Njemačkoj gdje je radio, tukli su ga rukama i palicom, stavljali mu mali prst u makaze i prijetili da će mu ga odsjeći, oteli mu zlatni lanac i tražili da potpiše fiktivne ugovore da im je prodao dva vozila, piše srpski "Telegraf".

Kako je pred sudom kazao oštećeni, čuo je kako neko repetira pištolj i da osoba za koju je zaključio da je "glavni" kaže: "Ma, ubijte ga, baš me briga za pare i ostalo".

telegraf
Foto: Telegraf

Odbijao je da im udovolji sve dok nisu kazali da će mu ubiti sve šestoro djece, ženu, brata i bratanca, te da će mu odsjeći ruke, noge, glavu, pa da će mu tijelo zaliti betonom. Potpisao je ugovore kojim im je prenio vlasništvo nad kolima, a otmičari su mu uzeli zlatan lanac, mobilne telefone, tehničku robu i alat kao i 130.000 dinara u kešu. Kako su nastavili da ga tuku, kazao im je da kod kuće ima 30.000, a u banci još 50.000 eura, pa su ga odvezli do tamo, skinuli mu povez sa očiju i naredili mu da za dva minuta donese novac ili će ga ubiti. Čim se domogao slobode J.P. je pozvao policiju, Radojević je zatečen ispred kuće svoje žrtve, a Simić i ostala dvojica otmičara su uspeli da pobegnu.

Radojević je pred sudom negirao otmicu i isticao da se slučajno našao ispred kuće svoje žrtve. Ostao je pri ovakvoj odbrani iako su njegovi i Simićevi otisci pronadjeni na selotejpu kojim je njihova žrtva bila vezana kao i u kolima koje su koristili za otmicu.

Pročitajte još:

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari