2
min read
A- A+
Pročitano

Godina od ubistva Migija Kruščića: Sve ostalo na sumnjama istražitelja (FOTO)

21/05/2019 - 9:56
Autor:Anđela Đikanović
3609 pregleda

Na današnji dan ubijen je Podgoričanin Miodrag Migi Kruščić. Ni godinu od ubistva nema optužnice za ovaj slučaj, a iz policije su ranije saopštili da su otkrivena osumnjičena lica.

fos

Foto: printscreen / privatna arhiva

Na pres konferenciji je saopšteno da je, prema operativnim saznajima, Kruščića navodno ubio Mario Milošević, a da je kriminalnu grupu organizovao Filip Bešović.  Milošević je, navodno, izašao iz vozila noseći silikonsku masku i s leđa prišao Kruščiću u čijem pravcu je ispalio više projektila. Ista kriminalna organizacija je navodno lišila života Kruščića i napala novinarku Oliveru Lakić zbog čega su ova dva predmeta spojena.

I Milošević i Bešović su se ubrzo oglasili i saopštili da nemaju veze sa ovim slučajevima. 

"Njega sam poznavao iz grada kao dobrog ugostitelja, a mislim i da je bio dobar čovjek, te da niko nije imao razloga da ga liši života. Zgrožen sam činjenicom da me policija dovodi u vezu sa ubistvom tog čovjeka. Nevjerovatne su i izmišljotine da sam navodno, u više navrata, ulazio na teritoriju države Crne Gore sa Kosova. To nije tačno! Da sam nogom zgazio na teritoriju Crne Gore, siguran sam da bih istog momenta bio uhapšen. Ne bi valjda policija, koja me potražuje, pustila da se slobodno krećem po Crnoj Gori. Istakao bih i da je moj pokojni otac bio u prijateljskim odnosima sa novinarkom Lakić i da istu poznajem iz viđenja. Ne mogu da vjerujem da me dovode u vezu sa napadom na gospođu Lakić! Nemam nikakve veze sa napadom", jasan je Milošević.

Pismo pročitajte u cjelosti na SLJEDEĆEM LINKU.

U to vrijeme Mario Milošević je bio bjegunac nedostupan crnogorskim istražnim organima. Postavlja se pitanje: zašto bi Milošević rizikovao hapšenje dolaskom u Crnu Goru koja ga je potražuje i to da bi lično pucao u Kruščića po nalogu izvijesnog Bešovića koji se nije tretiran kao visokorangirani član kriminalne organizacije već je i za vrijeme hapšenje tretiran kao lice "blisko kavačkom klanu"? Međutim, ukoliko je Milošević zaista osoba koja je pucala, otvara se drugo pitanje: kako je osoba sa Interpolove potjernice slobodno šetala Podgoricom i usred dana ubila čovjeka u naseljenom mjestu pred svjedocima i kamerama, a potom isto tako izašla iz zemlje nakon izvršenja krivičnog djela?

Kako je ubijen Kruščić?

FOS je ekskluzivno objavio fotografije koje su nastale u trenutku ubistva, a kasnije i u trenutku dok je ubica bježao sa pomagačima. Prema našim saznanjima, prilikom likvidacije je korišten ukradeni automobil marke "golf VI" registarskih oznaka KL AE 996. Kako saznajemo, vozilo je ukradeno godinu prije ubistva u Kolašinu i tablice koje su se nalazile na "golfu" zapravo pripadaju jednom "bmw" vozilu.

migi
Foto: FOS media

Ko čini kriminalnu organizaciju?

Navodnom članu kriminalne grupe Filipa Bešovića, osumnjičenom Mijailu Stojanoviću, odlukom Apelacionog suda ukinuta je ranije odluka o produženju pritvora određena zbog sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo i kriminalno udruživanje u slučaju ubistva Miodraga Migija Kruščića. 

Stojanoviću je pritvor produžen za još dva mjeseca rješenjem vijeća Višeg suda, ali je Apelacioni sud našao da protiv njega, na osnovu tako donijetog rješenja nema konkretnih dokaza da je učinio navedena krivična djela, niti osnova za produženje pritvora.

Osim njega i Miloševića, grupu su navodno činili Goran Rakočević, Dejan Vukašinović, Luka Bulatović, Mijailo Stojanović, Filip Knežević, Marinko Rajković i Sanja Božović. 

Ko je bio Migi Kruščić?

Kruščić je bio poznat kao menadžer i vlasnik klubova Pub 111, City Hall, City Becks, Market i Dr Brajer, a kasnije je otvorio i diskoteku Beagle za koju su mediji pisali da zapravo pripada bezbjednosno interesantnim osobama iz takozvanog škaljarskog klana. Kruščić je više puta demantovao takve navode ističući da mu se na taj način crta meta, a ranije je od policije tražio procjenu svoje sigurnosti. Nezvanično, tada je utvrđeno da  rizik po njegovu bezbjednost nosi isključivo druženje sa pripadnicima iz kriminalnog miljea nakon čega mu je usmeno skrenuta pažnja. 

Kruščić je u žižu interesovanja dospio kada je uhapšen u lokalu "Urban" jer je kod njega pronađen pištolj, a on je i pred sudijom Osnovnog suda Larisom Mijušković kazao da nosi pištolj zbog svoje bezbjednosti. Kruščić se tada nalazio u društvu nekoliko bezbjednosno interesantnih osoba.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari