1
min read
A- A+
Pročitano

Grčka policija na pragu da rasvijetli likvidaciju: DNK vodi do ubice Kožara i Hadžića

01/08/2020 - 7:28
Autor:Fos Media
608 pregleda

Specijalizovana ekipa atinskih kriminalističkih inspektora na pragu je da rasvijetli dvostruko ubistvo na Krfu, počinjeno 23. jula.

Izvor: Corfu press

Izvor: Corfu press

Tada su likvidirani navodni pripadnici "škaljarskog klana" Alan Kožar iz Bara i Damir Hadžić iz Užica. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, na mjestu egzekucije pronađen je biološki trag, iz kog je izvučen DNK profil, za koji se vjeruje da pripada jednom od dvojice pucača.

Policija sada pokušava da identifikuje ko je ta osoba, čiji je biološki uzorak vještačen, da ga locira i uhapsi. Očekuje se da DNK trag bude istražen i u Interpolovoj bazi podataka, kao i u bazama srpske i crnogorske policije. U okviru istrage, privedeno je, takođe, nekoliko muškaraca za koje se sumnja da bi mogli da imaju informacije o zločinu. Još se ne zna kakav je njihov status i da li su uhapšeni.

Kod njih su pronađena falsifikovana dokumenta Slovenije, a na ovo grčko ostrvo stigli su, kako se pretpostavlja, dva mjeseca ranije.

Prethodno, kako je utvrđeno, skrovište im je bilo u turskom ljetovalištu Antalija, gdje su, takođe, iznajmljivali vilu. Uprkos lažnim dokumentima i menjanju skrovišta, ubice su ih pronašle i likvidirale, kao i šest mjeseci prije toga Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Policijska saznanja, na osnovu prikupljenih tragova sa oba lica mjesta, na Krfu i grčke prijestonice, idu u pravcu da je, po svemu sudeći, četiri likvidacije organizovala ista ekipa, a da su čak i pucači isti.

U oba slučaja je korišćena municija kalibra devet i 7,65 milimetara, ispaljena iz automatskog oružja. Na Krfu je policija pronašla više od 30 čaura ispaljenih metaka, od kojih je većina pogodila mete u glavu i grudi. Pronašao ih je jedan poznanik i obavijestio policiju. Ne zna se tačno koliko je prošlo od ubistva do pronalaska tijela, ali se sumnja da je taj razmak od najmanje dva sata.

Tijela dvojice ubijenih, Alana Kožara (43) i Damira Hadžića (45), dopremljena su iz Grčke u Crnu Goru i Srbiju. Na lokalnom groblju Gusta u Baru danas je u 15 sati ispraćen Kožar, dok se još ne zna kada će i gdje biti sahranjen Hadžić.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari