2
min read
A- A+
Pročitano

Identifikovano 18, procesuirane četiri osobe koje su učestvovale u tuči u Nikšiću

23/05/2020 - 11:48
Autor:Fos Media
1442 pregleda

Nikšićka policija je identifikovala 18 osoba koje su u njoj učestvovale u tuči u tom gradu 21. maja - Dana nezavisnosti.

aa

Screenshot

Iz tog tijela su kazali da je Uprava policije počela da dostavlja prve podatke, iz odjeljenja i centara bezbjednosti, o procesuiranim građanima zbog počinjenih prekršaja ili krivičnih djela tokom proslove državnog praznika.

Navodi se da je, kako su i dalje na snazi protivepidemijske mjere Vlade, Savjet zatražio od direktora Uprave policije, Veselina Veljovića, da detaljno informiše, po centrima i odjeljenjima bezbjednosti, o procesuiranju građana zbog kršenja tih mjera ali i eventulano učinjenih drugih prekrašaja ili krivičnih djela tokom proslave državnog praznika.

Ukazuje se da se u medijima i na društvenim mrežama pojavio određeni broj snimaka sa proslave Dana nezavisnosti u kojoj je učešće uzeo značajan broj građana.

Iz Savjeta su kazali da je iz Centra bezbjednosti (CB) Nikšić saopšteno da su povodom tuče u Njegoševoj ulici u službenim prostorijama saslušani S.D, Ć.D, M.D, M.F, D.R, N.R, J.Z, M.K, M.Š, Ma.Š, A.J, S.Z, V.V, N.K, P.K, N.R, M.Č. i I.P.

"O svemu upoznata dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću gospođa Ana Doderović, koja je naložila da joj je formirani spisi predmeta dostave na uvid prvog radnog dana, nakon čega će dati pravnu kvalifikaciju događaja", naveli su iz Savjeta,

Prema njihovim riječima, službenici CB Berane su procesuirali jednog građanina, ali nije pojašnjenja pozadina slučaja.

Navodi se da su službenici CB Bijelo Polje priveli jednog građanina jer je, prema navodima iz prijave, psovao i vrijeđao učesnika iz kolone vozila koja je slavila Dan nezavisnosti.

Policija, kako su rekli iz Savjeta, prikuplja obavještenja od ostalih učesnika nakon čega će se odlučiti o podnošenju prekršajne prijave.

"Policijski službenici su procesuirali jednog građanina u Baru zbog ugrožavanja sigurnosti tamošnjeg pravoslavnog sveštenika Nikole Radovića. Savjet je zatražio bliže podatke o događaju i prateću dokumentaciju", kazali su iz Savjeta.

Oni su naveli da su policijski službenici OB Kolašin procesuirali M.B. zbog navodnog ometanja proslave.

"U svom javnom oglašavanju građanin M.B. je negirao navode policije i p(r)ozvao ministra unutrašnjih poslova i druga nadležna tijela da ispitaju slučaj. Savjet za građansku kontrolu rada policije je sinoć uzeo predmet u rad i od Uprave policije zatražio kopiju spisa predmeta", kaže se u saopštenju Savjeta.

Navodi se da u centrim bezbjednosti Podgorica, Pljevlja, Budva i odjeljenjima bezbjednosti Cetinje, Žabljak, Tivat i Kotor za sada nije bilo privođenja i procesuiranja.

Savjet, kako su naveli, insistira na preciznim podacima o procesuiranima zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za suzbijanje zarazne bolesti jer je od suštinske važnosti dosljedna i neselektivna primjena zakona i jednako postupanje prema svima.

Savjet je pozdravio efikasnu reakciju policije povodom ugrožavanja sigurnosti pravoslavnog sveštenika Nikole Radovića i poslanika u Skupštini Crne Gore Alekse Bečića.

"Suštinski je važna brza reakcija policijskih službenika kod krivičnih djela protov sloboda i prava čovjeka i građanina", poručili su iz Savjeta.
 

UP: Identifikovano 18 osoba

''U službenim prostorijama policija je prikupila obavještenja od: Ć.D, S.D, M.D, M.F, D.R, N.R, M.K, J.Z, M.Š, M.Š, A.J, S.Z, N.K, V.V, N.R, M.Č, P.K i I.P.

O svemu je upoznat atužilac Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koja je naložila da joj je formirani spisi predmeta dostave na ocjenu i mišljenje nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja'', navodi se u saopštenju Uprave policije.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari