2
min read
A- A+
Pročitano

Incidenti u sudnici: Ulama neće da svjedoči o Medinovom ubistvu zbog novinara

13/03/2018 - 12:12
Autor:Anđela Đikanović
3827 pregleda

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je saslušanje svjedoka za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Otac okrivljenog Vladimira Ulame, Nenad, nije danas htio da svjedoči a kao razlog je naveo prisustvo novinara "koji lažu i svašta pišu".

žlkj

foto: cdm, facebook

Vasilije Vasko Maraš danas je negirao ranije navode da je kum sa Ulamam i naveo da poznaje obje porodice, a da je Uroš Medin sa prijateljem Miloradom Stijepovićem došao kod njega u Zetu kako bi im pokazao stari put preko Sozine. Maraš je rekao da je jednom prilikom ove godine došlo i do incidenta kada ga je Uroš Medin navodno napao u kafiću "MTV" u Petrovcu.

"Napao te je što nisi prijavio", povikao je brat nestalog Medina, Miloš nakon čega je lupio pesnicom u sto. On je poručio Ulami koji se u tom trenutku nasmijao "da će se tek smijati". Sudija Moštrokol je apelovala na prisutne da se umire navodeći da nije ništa smiješno u sudnici na šta je Ulama dobacio: "Meni jeste".

Maraš danas među publikom nije mogao da prepozna Zenović Žarka koji je navodno tog dana bio sa Urošem Medinom.

Pročitajte još: Zoran Ulama o ubistvu Medina: Vlado je dobro dijete, a bio sam ljut zbog pištolja

Svjedok Zoran Muhadinović koji je u početku imao status okrivljenog, pa je u međuvremenu taj postupak obustavljen, nije se sjećao detalja ali je naveo da je u zatvoru bio bez razloga.

"Bili smo kod Bogdana Milića na selu u mjestu Bjelice gdje on ima kuću. Darko Mijović je došao crnim autom", rekao je on.

ćČ-l.k

Viši državni tužilac Željko Tomković prigovorio je tom iskazu navodeći da je kritičnog dana, prema nalazima vještaka telekomunikacijske struke, Mijović bio na drugoj lokaciji, a lociran je preko poziva koji je obavio u 15.45 sati. 

Vujačić Marko koji je inače kum sa Ulamama, kazao je da se kobnog dana čuo sa Mijovićem koji ga je navodno zvao da piju kafu na Cetinju. I ovom iskazu je Tomković prigovorio iz istih razloga. 

"Nenad je zvao i rekao da mu nema Vlada. Ja sam onda zvao Darka, ali on nije znao ništa. Rekao je da će javiti ako šta čuje", naveo je Vujačić.

Osim njih svjedočili su i Mitar Vuković, Dušan Maksimović, Balša Lekić i Marko Mitrović koji nisu imali saznanja o nestanku Medina. 

Anđelić: Pitanja sugestivna

Branioci Ulame, Mijovića i Milića primijetili su da sudija Evica Durutović i predsjednica vijeća sudija Vesna Moštrokol postavljaju sugestivna pitanja na šta su ukazali danas.

"Pitali ste Muhadinovića je li vidio povredu na ruci Mijovića. To je i više nego sugestivno, a naročito jer je povreda prema iskazima nastala dva dana kasnije", naveo je advokat Branko Anđelić.

Optužnica

Vladimir Ulama i Darko Mijović terete se da su na podmukao način i sa umišljajem ubili Nemanju Medina.

Kako se sumnja, oni su 8. jula 2016. godine namamili Nemanju da dođe u Virpazar. Zatim su ga u gepeku njegovog automobila marke "megan" odvezli na nepoznato mjesto i, navodno, ubili. Medinov automobil je četiri dana kasnije pronađen zapaljen u mjestu Jabukov do, ali njegovog tijela i dalje nema. 

Optužnicom je obuhvaćen i Bogdan Milić, koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Pod lupom istražitelja je i albanski državljanin Ardijan Kastrati, koji se tereti da je organizovao otmicu Nemanje Medina. 

Mijović i Ulama se brane ćutanjem.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari