1
min read
A- A+
Pročitano

Još jedna optužnica protiv Ulića: Čeka se spajanje postupaka

05/12/2018 - 11:38
Autor:Fos Media
760 pregleda

Sudija Biljana Uskoković odgodila je pretres povodom slučaja Vasa Ulića. Pretres je zakazan za 4. februar.

Foto: arhiva

Foto: arhiva

Osim Ulića koji zbog zdravstvenih problema nije mogao da prisustvuje, danas nije pristupila ni SDT Mira Samardžić o čemu je prethodno obavijestila sud. Protiv Ulića je u međuvremenu podignuta još jedna optužnica i čeka se spajanje ovih postupaka.

Njega SDT tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila međunarodnim švercom narkotika. 

U optužnici se navodi da je on djelovao i na teritoriji Crne Gore sa više osoba ali se nigdje ne pominju imena onih sa kojima je on navodno činio kriminalnu organizaciju čiji je bio i šef. Osim tih NN lica Ulić je navodno djelovao na teritoriji Australije sa Ljuboja Radom, Papadimitrou Dimitrosom, Quaid Fabianom i Dejanom Medanom, a svi su, prema tvrdnjama tužilaštva, imali svoje zadatke. Oni se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne u Australiji, a prema pouzdanim saznanjima FOS-a ni u jednom iskazu nikada nisu ni pomenuli Ulića niti ga povezivali sa djelima koja im se stavljaju na teret u Austrailiji. Ono što je prema našim saznanjima činjenica jeste da su Ljuboja, Medan i Papadimitrou uhapšeni još 19. maja 2008. godine u Australiji kada su im istražitelji zaplijenili skoro 40 kilograma droge. 

Prema tvrdnjama specijalne tužiteljke Mire Samardžić Ulić je radi prodaje kupio 60 kilograma MDMA u prahu, a kasnije je distribuirao ekstazi pomenutim osobama. Samardžić tvrdi da to proizilazi iz 204 dokazna predloga i iz mjera tajnog nadzora. Sa druge strane, Ulićeva odbrana ističe da su navodi o mjerama i razgovorima Vasa Ulića neosnovani i vrlo decidno tvrde da se ni u jednom razgovoru ne pominje bilo šta što bi moglo da bude šifra za drogu, a kamoli čvrsti dokazi. 

Takođe, u optužnici se, navodi odbrana, navodi i da je Ulić ranije osuđivano lice što njegova kaznena evidencija demantuje, a pritvor mu se produžava zbog opasnosti od bjeksta i ponavljanja krivičnog djela za koje nikada nije ni osuđivan. 

Ulić je na meti istražitelja već 20 godina, a organizovano udruživanje i međunarodni šverc narkotika navodno je počinio prije deceniju.

Pročitajte još:

 

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari