1
min read
A- A+
Pročitano

Kašćelanu nije stigao poziv, Brnović u inostranstvu

11/02/2019 - 9:31
Autor:Fos Media
1410 pregleda

Današnji pretres takozvanoj kavačkoj grupi odgođen je za sjutra u 9 sati. Pred vijećem sudije Dragoja Jovića nije se pojavio Slobodan Kašćelan koji se nalazi u Istražnom zatvoru. 

Foto

Foto: Dan

On je saslušan u subotu veče i određen mu je pritvor, pa mu poziv nije stigao u ZIKS. Kašćelanovo prisustvo očekuje se sjutra iako će mu, svakako, biti neophodno vrijeme da se upozna sa postupkom i pripremi odbranu. S obzirom na to, dokazni postupak će se prekunuti dok on ne iznese odbranu. 

Osim toga, danas nije pristupio ni Stefan Brnović čiji branilac Dragoljub Đukanović je obavijestio sud da se nalazi na liječenju u inostranstvu.

Optužnica 

Prema optužnici specijalnog tužioca, Slobodan Kašćelan i Igor Božović su krajem maja 2010. godine organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge i pranjem novca. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pomenutu grupu sumnjiči za  stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznudu, teško djelo protiv opšte sigurnosti, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim Kašćelana i Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari