1
min read
A- A+
Pročitano

Ko je Novljanin koji je "pao" u Srbiji? Na Mrvaljevića pucali više puta, policija ga ispitivala i o Roganoviću

11/07/2019 - 0:25
Autor:Anđela Đikanović
7182 pregleda

Crnogorac Zoran Mrva Mrvaljević koji je danas uhapšen u Srbiji od ranije je poznat bezbjednosnim organima, a više puta je bio meta napada.

mrva

Foto: privatna arhiva /printscreen

Ovaj Novljanin je navodno blizak takozvanom škaljarskom klanu, a 2017. godine na njega su nepoznati napadači pucali u Meljinama kada je Mrvaljević izbjegao smrt tako što se bacio na pod, pa je pogođen u nogu. Tada su sumnje pale na sukob kotorskih kriminalnih klanova, a napadača niko nije prepoznao s obzirom na to da je bio maskiran. 

No, ovo nije prvi put da se Mrvaljević našao na meti. Tri napadača ispalila su kišu metaka na Mrvaljevića 2015. godine, ali ga je i tada samo jedan pogodio nakon čega ga je bio pod nadzorom policije.

Pročitajte i ovo: (VIDEO) Mrvaljević uhapšen u Srbiji: Blizak škaljarcima?

Mrvaljević je robijao zbog razbojništva, a policija ga je ispitivala i kada se u Herceg Novom desila eksplozija u kojoj je teško ranjen Duško Roganović koji slovi za visokopoziconiranog člana kavčana što je on ranije više puta negirao.

Kako je uhapšen Mrvaljević?

Podsjetimo, Mrvaljević je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

"Ranije uhapšena J. P. (1980), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, kako se sumnja dala je podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta, osumnjičenom Z. M. On se sumnjiči da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić sredinom marta ove godine.  Osumnjičenom Z.M., po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, određeno je zadržavanje do 48 časova, dok će protiv J.P. biti dopunjena ranije podnijeta krivična prijava", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih djela, a pripadnici MUP-a Srbije u saradnji sa Tužilaštvom te zemlje nastavljaju dalji rad na identifikaciji svih osoba za koje su sumnja da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih djela. 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari