1
min read
A- A+
Pročitano

Ko je Podgoričanin uhapšen zbog umiješanosti u ubistvo Ilića?

29/10/2019 - 7:44
Autor:Fos Media
3592 pregleda

Rade Popović iz Podgorice uhapšen je juče ujutro u glavnom gradu zbog sumnje da je bio logistika u ubistvu tridesetogodišnjeg Podgoričanina Mila Ilića, saznaje Pobjeda.

foto

Foto: Pobjeda

Njemu su lisice stavili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja koji su sa kolegama više mjeseci intenzivno radili na ovom slučaju i prikupljali dokaze koji su rezultirali hapšenjem Popovića.

Prema informacijama Pobjede, Popović je osumnjičen da je u zločinu pomogao sugrađaninu Marjanu Vujačiću (30) koji je sredinom juna uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje, kako su tada saopštile srpske vlasti, da je učestvovao u četiri ubistva – dva u Podgorici, jednom u Srbiji i jednom u Amsterdamu.

Popović je, kako istražitelji imaju saznanja, bio zadužen za logistiku. Hapšenjem Popovića i Vujačića nije stavljena tačka na istragu ubistva Ilića, već se ispituju uloge i još nekih osoba i prikupljaju dokazi. Postoje saznanja da je u zločinu, osim Vujačića i Popovića, bilo još umiješanih, ali će u narednim danima istrage biti konkretizovane uloge još nekih osoba. Specijalno policijsko odjeljenje juče je u okviru ove istrage pretreslo i neke lokacije u Budvi.

Marjana Vujačića, osim za učešće u ubistvu Ilića, terete za umiješanost u likvidacijama srpskog državljanina Jugoslava Cvetanovića u Vranju, Veselina Kalezića u Podgorici i Gorana Tasića u Amsterdamu.

Prema evidenciji bezbjednosnih službi, Vujačić je blizak ljudima iz škaljarskog klana i za njih je i njima bliske grupe odrađivao poslove.

Milo Ilić ubijen je 29. aprila usred dana, a istraga je pokazala da je bio upleten u poslove sa kavačkom kriminalnom grupom. Kako se sumnja, Ilića je tog kobnog dana neko pozvao na telefon, zbog čega je i izašao iz kuće, nakon čega je ubica ispalio više projektila u njega. Istražitelji su 24 sata nakon zločina došli do snimka na kojem se vidi ubica i svi prikupljeni dokazi poslati su na vještačenje.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari