1
min read
A- A+
Pročitano

Kotor: Nakon potjere uhapšen Pljevljak i Podgoričanin, pronađen pištolj, kriptovani telefoni, novac...

22/05/2020 - 7:36
Autor:Fos Media
1554 pregleda

Policija u Kotoru je, nakon potjere, uhapsila I.T. (34) iz Pljevalja i Podgoričanina G.V. (41) kod kojih je pronađen pištolj, municija, kriptovani telefoni i novac.

aa

Ilustracija, Izvor: Pixabay

Kako je saopšteno iz Uprave policije, osumnjičeni na motociklu marke “Honde”, nakon što se nijesu zaustavili na znak saobraćajne policije, pobjegli su nakon čega je policija organizovala potjeru i ubrzo ih uhapsila.

Kod njih je pronađen pištolj marke “Glock”, kalibra 9 mm sa pet metaka u okviru, te jednim metkom u cijevi.

Takođe, policija je kod I.T. pronašla dva kriptovana telefona, veću svotu novca, kao i druge predmete.

Kod G.V. policija je pronašla pištolj marke “Valter” kalibra 9mm sa 13 metaka u okviru. Takođe, ovom prilikom kod G.V. su pronađena dva kriptovana telefona, veća svota novca i drugi predmeti.

“Prilikom kontrole motocikla bez registarske oznake utvrđeno je da je sa istog uklonjen identifikacioni broj šasije, koji je takođe u cijelosti premazan masnom supstancom nalik na ulje. Sumnja se da je motocikl bio pripremljen za izvršenje krivičnog djela”, navode iz policije.

Utvrđeno je da je G.V. u Crnu Goru ušao ilegalno te da je za njim raspisana Interpolova potjernica po odluci Osnovnog suda u Danilovgradu zbog napada na službeno lice, te i teške povrede, zbog kojih se potraživao za izdržavanje zatvorske kazne od pet godina.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom državnom tužiocu koji im je odredio zadržavanje do 72 sata.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari