1
min read
A- A+
Pročitano

Krenuo na koncert Lukasa: Pjevač Slaven Đukanović uhapšen u Beogradu

10/01/2019 - 8:30
Autor:Fos Media
5677 pregleda

Crnogorski pjevač Slaven Đukanović (38) uhapšen je u Beogradu po potjernici srpskih vlasti koje su ga osudile na godinu i po zatvora zbog ranjavanja jedne osobe u Srbiji.

Slaven Đukanović

Slaven Đukanović na nastupu, arhivska fotografija

Kako Pobjeda saznaje, Đukanović je uhapšen u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je izašao iz Crne Gore i pokušao da uđe u Srbiju. Srpski istražitelji su mu stavili lisice i odvezli ga u Sremsku Mitrovicu na izdržavanje kazne.

Izvori bliski istrazi navode da se Đukanović sa prijateljima zaputio u Beograd na koncert folk pjevača Aca Lukasa.

On, navodno, nije znao da je osuđen i da je za njim raspisana potjernica. Nekoliko dana prije toga nesmetano je ulazio u Srbiju, a posjećivao je više evropskih zemalja gdje je imao nastupe u lokalima i noćnim klubovima.

Đukanović je uhapšen zbog krivičnog djela koje je počinio u Srbiji prije više godina. Tada je pucao na jednu osobu i  teško je povrijedio.

Nije poznato koje krivično djelo se Đukanoviću stavljalo na teret, da li ubistvo u pokušaju ili je djelo bilo kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti i nanošenje tjelesnih povreda. Nepoznato je i obrazloženje presude. Ono što je izvjesno je da je ta odluka pravosnažna i da su srpski istražitelji čekali da Đukanović uđe na njihovu teritoriju i obavijeste ga da prema ovoj zemlji ima zakonsku obavezu da odsluži zatvorsku kaznu.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari