2
min read
A- A+
Pročitano

"Procesa nema dok se snimci ne uvrste u dokaze": Knežević ne može na suđenje, sadi luk (VIDEO)

13/03/2019 - 13:38
Autor:Anđela Đikanović
984 pregleda

Lideri Demokratskog fronta (DF) koji se nalaze na optuženičkoj klupi za terorizam u pokušaju Andrija Mandić i Milan Knežević kazali su danas da traže od suda da se predloženi dokazi u vidu snimaka sprovedu prije iznošenja završnih riječi jer, kako ističu, taj dokaz je od ključnog značaja.

JKLPS

Knežević, Foto: FOS media

Naime, advokati su došli u posjed dva snimka na kojima se vidi Saša Sinđelić koji razgovara o montiranju državnog udara, dok je vijeće sudije Suzane Mugoše danas odbilo da sprovede taj dokaz prije završnih riječi. Branioci su zbog takve odluke napustili sudnicu Višeg suda.

Pogledajte snimke Saše Sinđelića na kojima tvrdi da je morao da mijenja iskaz (VIDEO)

"Vidjeli ste da nisu dozvolili izvođenje dokaza, da se o njima raspravlja u samom procesu. Uskraćena su nam prava na pravednu odbranu. Sinđelić funkcioniše kao džuboks i mi ne prihvatamo da učestvujemo u ovome", kazao je Mandić na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo: FOS priča: Kako je ekstradicija Sinđelića "pala u vodu"? Ubio u Hrvatskoj, svjedočio u CG, pa se vratio kući

"Tražimo da se ovaj proces prekine", dodao je Mandić.

Novinarima se obratio i njegov kolega Milan Knežević koji je kazao da je optužnica za državni udar "sahranjena". On tvrdi da bi došlo do odbacivanja optužnice da je sutkinja Mugoša pustila snimak, te ponovio da od nje traže da snimak uvrsti kao dokaz prije završnih riječi. 

"Da su prihvatili dokaze Mugoša bi morala da pusti ljude, a Ivica Stanković)da razriješi Milivoja Katnića. Sinđelić na tim snimcima jasno saopštava da je bio mučen u ZIKS-u, kao i da je bio prinuđen da da iskaz kako su to trazili Katnić i Čađenović", kazao je Knežević.

Sjutrašnjeg suđenja, kako kaže, neće biti.

"Planirao sam za sjutra sađenje luka, zato sam rekao sutkinji Mugoši da neću doći, ali u konsultaciji sa majkom, mojom majkom Ratkom, ne majkom Rusijom, dogovorio sam sadnju u sedam ujutru, pa ću stići na suđenje u devet sati“, naveo je Knežević.

Mandić je, odgovarajući na pitanje FOS o tome koji su njihovi sledeći koraci ukoliko sutkinja Mugoša ostane pri svom stavu i ne uvrsti snimak kao dokaze prije završnih riječi, kazao da tačno znaju šta je njen plan.

"Ona želi da se završe završne riječi, a da počivaju na činjenicama koje su već kompromitovane. Pretpostavljam da sudija Mugoša i sudsko vijeće žele da mi sada iznesemo završne riječi svi, a onda da se na kraju nešto promrmlja da se odbija taj predlog koji smo mi imali vezano za taj dokaz i da se razmatra samo ono što je bilo u završnim riječima prije toga", kazao je Mandić.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari