1
min read
A- A+
Pročitano

Miloš Marović može u septembru da se vrati u Crnu Goru

30/06/2020 - 7:29
Autor:Fos Media
217 pregleda

Budvanin Miloš Marović, sin bivšeg funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, moći će slobodno da se vrati u Crnu Goru ukoliko ga Srbija ne izruči do 7. septembra, kada nastupa zastara kazne na koju je osuđen, piše Dan.

Foto: Twitter/Agencije

Foto: Novosti.rs

On bi nakon toga mogao da se slobodno kreće kroz Crnu Goru.

Marovićev advokat Zdravko Begović nije želio da komentariše pitanja Dana vezana za ovaj slučaj.

Mlađi Marović je ranije sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice. On je na taj način priznao da je učestvovao u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, čime je Opština Budva, kako je ustanovljeno, oštećena za oko milion i četirsto hiljada eura.

On se sa tužilaštvom nagodio da odrobija godinu dana kazne, ali je iza rešetaka proveo samo mjesec dana, i to u istražnom zatvoru. Tada se sa tužilaštvom nagodio i da državi plati 380.000 eura.

Sporazum je podgoričkom Višem sudu dostavljen 27. aprila 2016. godine. Međutim, ukoliko dođe do zastare izrečene kazne zatvora, na potezu će biti nadležni sud, koji se mora oglasiti i saopštiti da je nastupila zastara. U ovom slučaju zastara nastupa nakon četiri godine od izricanja kazne.

Mlađi Marović je uhapšen u decembru 2015. godine. Pred isteka istražnog pritvora od 30 dana, koji mu je tada odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda, sklopio je pomenuti sporazum sa tužilaštvom, nakon čega je pušten iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Kada se domogao slobode, otišao je u Beograd, gdje boravi i njegov otac Svetozar.

Crnogorski pravosudni organi tvrde da potražuju dvojicu Marovića, a oni se na teritoriji Srbiji vode kao slobodni građani.

“U slučaju Svetozara Marovića, kao i u slučaju njegovog sina Miloša, nema riječi o zastari izvršenja krivičnih sankcija”, saopštili su ranije iz Ministarstva pravde.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari