1
min read
A- A+
Pročitano

Odbrana: Ako nađu razgovor koji dokazuje krivicu, Ulić će odmah potpisati sporazum!

12/03/2018 - 14:05
Autor:Anđela Đikanović
1479 pregleda

Podgorički Viši sud razmatra optužnicu protiv Vasa Ulića o čemu će u roku od 15 dana donijeti odluku. Ulićeva odbrana je danas istakla da on nije kriv za krivično djelo koje mu se stavlja na teret i da je optužnica napisana paušalno bez ikakvog zakonskog i dokaznog utemeljenja. 

arhiva

Foto: Arhiva

Ulića Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti da se bavio međunarodnim švercom narkotika na organizovan način, a dokazni materijal zasnivaju na mjerama tajnog nadzora.

"Optužnica ne sadrži dokaze koji potvrđuju da je Ulić počinio ovo krivično djelo, a ista je obrazložena na neprihvatljiv način za bilo koje djelo a kamoli za ovo konkretno. Naročiti nedostatak ogleda se u, kakvom takvom obrazloženju, koje obiluje proizvoljnim zaključcima tužilaštva", ocijenio je branilac Miloš Vuksanović.

On posebno ističe da je optužnica donijeta tek nakon 5 mjeseci i 29 dana pritvora a da tužilaštvo za sve to vrijeme nije prikupilo nijedan dokaz. Djelo koje se Uliću stavlja na teret navodno je počinio prije deset godina, pa se odbrana pita šta je tužilaštvo čekalo sve ovo vrijeme ako je on od tada još praćen. Odbrana traži da se pronađu razgovori gdje se pominje bilo šta iz zaključaka SDT-a, pa čak i u šiframa. 

Pročitajte još: FOS saznaje: Podignuta optužnica protiv Vasa Ulića

"Ako je Ulić obavio ovakav razgovor kakav proističe iz zaključka SDT-a mi ćemo potpisati sporazumno priznanje krivice odmah", kazao je Vuksanović.

Njegov kolega advokat Danilo Mićović, takođe, smatra da je optužnica proizvod fikcije australijskih vlasti, te da je optužnica u cjelosti neosnovana.

"Tužilaštvo nije moglo odoljeti pritiscima Australije pa je na osnovu mjera tajnog nadzora koje ne sadrže ništa pokrenulo postupak. Da nije tragično bilo bi smiješno! Ovo je klasično iživljavanje nad mojim klijentom a posebno u smislu trajanja pritvora koji traje nezakonito", istakao je Mićović.

Ulić je ranije na saslušanje kod specijalne tužiteljke Mire Samardžić negirao djelo koje mu se stavlja na teret. 

Pročitajte još:

 

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari