2
min read
A- A+
Pročitano

Osumnjičenima za ubistvo djeteta produžen pritvor: Majka uključila usisivač dok su tukli dijete

15/03/2018 - 18:15
Autor:Danilo Ajković
10677 pregleda

Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović, osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka P.J. produžen je pritvor za još mjesec dana, i to po tri osnova: zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i naročito teškog načina izvršenja krivičnog djela.

Privođenje osumnjičenih na saslušanje kod tužioca, foto: FOS Media

Privođenje osumnjičenih na saslušanje kod tužioca, foto: FOS Media

Prema odluci Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, osim Šišića koji se sumnjiči za teško ubistvo, i majka pokojnog dječaka se sumnjičii za isto djelo, odnosno za teško ubistvo u saizvršilaštvu, i prijeti im kazna dugotrajnog zatvora, odnosno do 40 godina zatvora. 

U prvom dijelu istrage, Jovovićka se sumnjičila za kršenje porodičnih obaveza.

Sud je našao da je pritvor nužan zbog teškog načina izvršenja krivičnog djela.

"Naime postoji osnovana sumnja da su okrivljeni Nermin Šišić i Jelena Jovović lišili života dijete starosti 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali na način što su dijete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi dana 04.02.2018. godine u kući, djetetu zajednički zadali više udaraca u predjelu glave nanoseći mu teške i po život opasne povrede, pri čemu je okrivljena Jelena Jovović za vrijeme dok su ona i okrivljeni Nermin Šišić zajednički vršili fizički napad nad djetetom, a sve u cilju prikrivanja i sprečavanja da u tom trenutku budu otkriveni od strane komšija, koji su se povodom ranijeg povređivanja djeteta raspitivali o porijeklu povreda, usljed plača djeteta uključila usisivač, koji je okrivljeni Nermin Šišić prethodno od susjeda nabavio u tu svrhu, čija jačina zvuka je bila čujna u susjednim kućama, nakon čega su oboje radi prikrivanja tragova krivičnog djela upotrebom krpa brisali tragove krvi djeteta sa zidova unutar kuće, da bi potom dijete koje je već bilo lošeg zdrastvenog stanja, usljed povređivanja zajedno izveli iz kuće i sa djetetom se uputili ka brdu Ljubović, te nakon što su uočili da su primijećeni od strane osoba iz komšiluka, kako zajedno sa djetetom odlaze i napuštaju dvorište kuće u cilju prikrivanja učinjenog, uz izgovor da je djetetu pozlilo organizovali pozivanje hitne službe, koja je dijete P.J. transportovala na institut za bolesti djece KCCG, gdje je usled teških povreda opasnih po život dijete preminulo dana 05.02.2018", navodi se u odluci suda u koju je FOS imao uvid.

Sud je uvažio predlog tužilaštva za određivanje pritvora i zbog uticaja na svjedoke, jer još uvijek nije saslušano šest svjedoka.

Dodatno, postoji opasnost od bjekstva, jer je Šišić državljanin Bosne i Hercegovine, dok Jovovićku ništa ne veže za Crnu Goru, jer nema veze sa drugim djetetom, koje je pripalo na čuvanje ocu.

"Okrivljeni Šišić je strani državljanin - državljanin Federacije Bosne i Hercegovine, gdje mu je i prebivalište i gdje mu živi uža rodbina, te da je okrivljena Jelena Jovović vanbračna supruga okrivljenog Nermina Šišića koji je kao što je i navedeno strani državljanin, koji ima razvijene porodične i društveno socijalne veze van teritorije Crne Gore, od kojih veza može dobiti pomoć za slučaj bjekstva kako za sebe tako i za okrivljenu Jelenu Jovović, koja je nezaposlena i koju shodno, utvrđenom činjeničnom stanju, za Crnu Goru ne veže činjenica da je majka još jednog djeteta, budući da se dijete nalazi kod svog biološkog oca i otac nad njim vrši roditeljsko pravo, usljed čega okrivljena Jelena Jovović nema nikakvog interesa da ostane u mjestu prebivališta", navodi se u odluci suda.

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari