1
min read
A- A+
Pročitano

Po potjernici Interpola: U Moskvi uhapšen Beranac osumnjičen za šverc narkotika

10/08/2018 - 11:29
Autor:Fos Media
569 pregleda

Beranac D.D. (50), koji je potraživan po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica, uhapšen je u Moskvi.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Međunarodna potjernica za D.D. raspisana je radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela kriminalno udruživanje i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

D.D. se potražuje zbog navedenih krivičnih djela za koja je osumnjičen u okviru policijske akcije „Artur“.

Akcija „Artur“, kako podsjećaju  iz policije sprovedena je 27 decembra .2017. godine, a realizovali su je službenici Odsjeka za borbu protiv droge u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Bijelom Polju i u sadejstvu sa službenicima Specijalne antiterorističke jedinice, CB Berane, OB Rožaje i OB Plav.

"Višemjesečna akcija „Artur“ je bila usmjerena na presijecanje lanca krijumčarenja opojne droge marihuana iz Albanije i Kosova u Crnu Goru, a zatim dalje prema Republici Srbiji i zemljama Zapadne Evrope. Službenici Odsjeka su u akciji zaplijenili oko 15 kilograma marihuane tipa skank. Navedenog dana, 27.12.2017. godine, četiri lica su lišena slobode dok su se tri lica potraživala a među ta tri lica bio je D.D.", navodi se u saopštenju policije.

Kako dodaju, slijedi komunikacija između nadležnih organa Ruske Federacije i Crne Gore u vezi sa izručenjem ovog lica našoj državi.

 

Pročitajte još:

 

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari