1
min read
A- A+
Pročitano

Ubistvo košarkaša Jovanovića: "Postoje ozbiljne indicije da je neko drugi to izvršio"

12/06/2019 - 7:00
Autor:Anđela Đikanović
3062 pregleda

Cetinjanin Aleksandar Konatar nije danas iznio odbranu povodom optužbi da je ubio košarkaša Ljuba Jovanovića, dok se Nikola Vuletić i dalje nalazi u bjekstvu i sudiće mu se u odsustvu. Pretres je odložen za 26. jun u 8 sati, a kao razlog sudija Vladimir Novović naveo je zahtijev oštećene strane da se upozna sa spisima predmeta.

LJUBO

Foto: FOS media / privatna arhiva

FOS je ranije objavio da je on na saslušanju negirao krivicu i istakao da posjeduje dokaze koji bi potvrdili njegovu nevinost. 

"On tvrdi da nije izvršio krivično djelo. Postoje ozbiljne indicije da je to neko drugi izvršio, ali to će svakako da se utvrdi u toku postupka. On je svoje sumnje iznio pred VDT-om, svi materijalni dokazi ne ukazuju na okrivljenog Konatara, dokazi su veoma tanki pa mi nije jasno ni zašto je optužnica stala na pravnu snagu. Sa ovakvim dokazima, sasvim sam siguran da se okrivljeni ne može oglasiti krivim", rekao je advokat Boris Marinović. 

Košarkaš slučajna žrtva?

Podsjećamo, ubistvo se dogodilo 30. juna 2011. godine u kladionici "Lutrije" koja se nalazi na Balšića pazaru u centru Cetinja. Jovanović je bio slučajna žrtva teškog razbojništva, a u kazino se sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše. Tada je maskirani pljačkaš sa fantomkom na glavi i pištoljem upao u kladionicu u kojoj je bilo nekoliko gostiju i osoblje. Metak je opalio iz neutvrđenih razloga, rikošetirao i pogodio Jovanovića u grudi. Kada je pucao u njega, pljačkaš-ubica je pobjegao ulicom iz centra Cetinja, ali nijedna druga kamera na brojnim prodavnicama, bankama i lokalima nije "uhvatila" ubicu, za kojeg se vjerovalo da je sa Cetinja ili okoline.

Uprava policije raspisala je tada nagradu od 20.000 eura za svaku informaciju o ubistvu Ljubomira Jovanovića na Cetinju i druga ubistva u Crnoj Gori.

“Ubica košarkaša Ljuba Jovanovića je visok 175 centimetara i star je do 25 godina, ima svijetlu kosu, oči i ten i srednje je razvijene građe i najvjerovatnije je sa Cetinja”, saopšteno je svojevremeno na prezentaciji foto-robot osumnjičenog za ubistvo.

U septembru prošle godine na pres konferenciji Uprave policije saopšteno je da su lisice na ruke stavljene Kontaru, a da se traga za Nikolom Vuletićem koji je u bjekstvu i koji, prema tvrdnjama UP, ima status pomagača.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari