1
min read
A- A+
Pročitano

Podgorica: Lažnim podacima iz saobraćajke pokušali da naplate 30 000 eura od osigaranja

15/05/2019 - 16:06
Autor:Fos Media
2428 pregleda

Službenici podgoričke policije rasvijetlili su dva krivična djela i to krivično djelo prevara i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Foto

Ilustracija, foto: FOS Media

Kako je saopšteno iz UP, jedna osoba je uhapšena, dok je protiv dvije osobe podnijeta krivična prijava.

''Naime, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su lišili slobode M.V. iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara. On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je, 10. aprila 2019. dovodeći u zabludu službenike Poreske uprave – Centralnog registra privrednih subjekata, na osnovu falisifkovane dokumentacije izvršio statusne promjene u privrednom društvu „Multimat“ d.o.o. Podgorica, te na osnovu donesenog rješenja, 12. aprila 2019, izvršio promjenu kartona deponovanih potpisa kod Prve banke Crne Gore AD i sa poslovnog računa navedenog privrednog društva podigao novac u iznosu od 2.400 eura i na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist''- objašnjeno je u saopštenju policije.

Osim toga, policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv G.A. (24) iz Podgorice i Dž.G. (51) iz Kosova nastanjenog u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

''Policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do sumnje da su navedena lica ovo krivično djelo počinila na način što su 31. jula 2018. prijavila Dežurnoj službi CB Podgorica da se u Podgorici dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su oni učestvovali. Tom prilikom su na licu mjesta, sumnja se, lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu službenike Uprave policije da na osnovu navedenog sačine zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode. Na osnovu tako sačinjenog zapisnika osumnjičeni su pokušali da naplate štetu od osiguravajućeg društva u iznosu od 30.362 eura''- navedeno je u saopštenju policije.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari