1
min read
A- A+
Pročitano

Podgorica: Uhapšena jedna osoba; Oduzeti droga, novac, oružje...

14/05/2019 - 14:46
Autor:Fos Media
1680 pregleda

Policija je izvršila pretrese stanova i drugih prostorija na tri lokacije koje na području Glavnog grada koriste bezbjednosno interesantna lica. Jedno lice je lišeno slobode. Za drugo lice spisi predmeta su dostavljeni tužiocu. Oduzeti su droga, novac, oružje, municija i sredstva komunikacije, saopšteno je iz Uprave policije.

Foto

foto: UP

''Prilikom sprovođenja pretresa stana i drugih prostorija, od bezbjednosno interesantnog lica V.Z. (33) oduzeto je 13 grama heroina, kao i 12 tableta buprenofina i 16 tableta ksalola koji se nalaze na listi opojnih droga, digitalna vaga za precizno mjerenje, pribor za pakovanje opojne droge heroin i novac u iznosu od 2.240 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom droge. Od istog lica su oduzeta tri mobilna telefona sa SIM karticama, koje su takođe, kako se sumnja, korišćene prilikom  izvršenja krivičnog djela. Službenici CB Podgorica su lišili slobode V.Z. i on je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Tužilac je nakon saslušanja za ovo lice odredio pritvor i on je potom sproveden u ZIKS'', navodi se u saopštenju. 

''Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi D.V. (59) je od ovog lica oduzeta izvjesna količina municije različitog kalibra, kao i revolver koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru. Nadležnom tužiocu su dostavljeni formirani spisi predmeta zbog sumnje da je D.V. počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija'', saopšteno je iz UP.

''U sklopu pojačanih aktivnosti koje se sprovedene prethodnih dana, službenici potražne službe CB Podgorica su lišili slobode N.Č. (42) za kojim je u 2018. godini raspisana međunarodna potjernica zbog izvršenja kazne zatvora. Takođe, prilikom potrage za drugim licem, P.M, policijski službenici su pronašli pištolj koji je vlasništvo njegovog srodnika, a koji je oduzet i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru'', zaključuje se u saopštenju.

foto: UP

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari