2
min read
A- A+
Pročitano

Mugoša: Vijeće neće dozvoliti ucjene, optuženi da angažuju nove advokate

14/03/2019 - 8:54
Autor:Fos Media
1144 pregleda

Suđenje za pokušaj terorizma, na kojem bi trebalo da budu iznošene završne riječi, nastavljeno je danas u Višem sudu i nakon kraćeg rada i prekinuto. Sud nije prihvatio predlog za izvođenje novih dokaza, već je predsjednica vijeća sutkinja Suzana Mugoša kazala da u ovoj fazi to nije moguće, već da jedino o tome može da odluči vijeće nakon iznošenja završnih riječi.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

"Povodom dopisa Branke Milić da ne daje saglasnost da je advokati Miroje Jovanović i Jugoslav Krpović brane dok sud ne odluči o dostavljenim snimcima, vijeće ukazuje da se sud ne može na ovaj način ucjenjivati niti će to vijeće dozvoliti takav vid ucjene. Optuženi Knežević Milan, Andrija Mandić, Hristić Kristina, Čađenović Mihailo i Maksić Dragan se pozivaju da angažuju druge branioce s obzirom na to da im odbrana nije obavezna a njihovi branioci su napustili suđenje bez odobrenja suda a nakon toga su uredno pozvani i nijesu došli na današnji pretres", saopštila je Mugoša nakon jednosatne pauze.

"Povodom dopisa Specijalnog državnog tužilaštva i dostavljenih snimaka neposredno prije današnjeg glavnog pretresa vijeće ukazuje tužilaštvu da je istog stava kao i na jučerašnjem glavnom pretresu u odnosu na snimke koje je dostavila odbrana da se u ovoj fazi, a nakon što je dokazni postupak završen ne mogu predlagati novi dokazi već da će se predloženi snimci cijeniti od strane ovog vijeća kao razlog za eventuano preotvaranje glavnog prertresa nakon iznošenja završnih riječi. U ovoj fazi krivičnog postupka nije predviđeno otvaranje dopune dokaznog postupka već je to jedino moguće nakon iznošenja završnih riječi", rekla je sutkinja Mugoša.

Pretres se odgađa i nastavlja se sjutra u 11 sati. 

df
Foto: FOS media

Sudija Suzana Mugoša saopštila je SDT sudu neposredno prije pretresa dostavilo dva snimka sa izjavama Saše Sinđelića i to video snimak objavljen na Portalu Analitika pod nazivom ''Kad BIA prijeti'' i audo snimak objavljen na portalu Standard.

Mugoša je istakla da od advokata odbrane nijesu pristupili Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Dušan Radosavljević, Medojević Nikola, Bulatović Nikola.

Takođe, Mugoša je kazala da je sudu dostavljen podnesak od Branke Milić u kojem je navela da ne daje saglasnost svojim braniocima da je brane u predmetnom postupku dok se nadležno vijeće ne izjasni o snimku Saše Sinđelića koji je juče dostavljen sudu.

Sud je odredio pauzu u trajanju od sat vremena da razmotri predlog.

Podsjećamo, jučerašnje ročište odgođeno je za danas, jer su advokati odbrane bez dozvole suda napustili sudnicu zbog čega su novčano kažnjeni.

Pročitajte opširnije: Odbrana dostavila dva snimka na kojima je Sinđelić, advokati napustili sudnicu! (VIDEO)

Odbrana je dostavila Sudu dva snimka koja, kako tvrde, kompromituju status svjedoka saradnika Saše Sinđelića.

Mugoša je potom kazala da Vijeće u ovoj fazi postupka ne može odlučivati o novim dokaznim prijedlozima, ali da, ako bude potrebe, to može uraditi nakon završnih riječi.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari