1
min read
A- A+
Pročitano

SAJ-ovci osuđeni na po godinu i po zatvora zbog prebijanja Martinovića! Begović: Presuda pod pritiskom javnosti

12/03/2018 - 13:42
Autor:Anđela Đikanović
1751 pregleda

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović osudila je pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Bora Grgurovića i Gorana Zejaka na po godinu i po zatvora zbog prebijanja Cetinjanina Milorada Mija Martinovića. Oni su proglašeni krivim za mučenje i nanošenje teške tjelesne povrede.

žćčk

Foto: Printscreen

Grgurović i Zejak će u zatvoru, prema presudi, provesti godinu i pet mjeseci, jer im je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru. Sud je kao olakšavajuću okolnost cijenio to što su obojica porodični ljudi, dok otežavajućih okolnosti nije bilo. Njihova krivica dokazana je na osnovu iskaza svjedoka i nalaza vještaka Nemanje Radojevića. 

Advokat osuđenih Zdravko Begović nije želio nakon izlaska iz suda da komentariše presudu, ali je najavio da će podnijeti žalbu.

 

"U rukama sudije je bio vruć krompir. Pritisak javnosti je doprinio visokoj kazni", kazao je Begović. On je dodao da su njegovi klijenti oslobođeni optužbe da su oštetili automobil Milorada Martinovića jer detaljnom analizom nisu pronađeni njihovi DNK uzorci na autu.

 

Tužilac i punomoćnik oštećenog Martinovića, advokat Velibor Marković tražili su ranije veće kazne za SAJ-ovce. 

"Oni nisu priznali izvršenje djela pritom ne sporeći da su primijenili sredstvo prinude pravdajući to da se oštećeni ponašao agresivno i pokazivao im srednji prst. Nisu sporili ni da su ga udarali više puta u predjelu glave i tijela. Takvo ponašanje je nečovječno, a posebno ističem da je to trajalo neopravdano dugo i izazvalo kod oštećenog teške tjelesne povrede i na desetine lakih tjelesnih povreda, kao i jaku psihičku patnju", navela je tužiteljka u završnim riječima ističući da bi blaža kazna predstavljala negativnu moralnu klimu u društvu.

Podsjetimo, Martinović je prebijen u oktobru 2015. godine nakon protesta Demokratskog fronta u Podgorici.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari