1
min read
A- A+
Pročitano

Pretresi na primorju: Oduzeto oružje, municija, kokain i ugovori

11/07/2018 - 12:26
Autor:Fos Media
1233 pregleda

Službenici Uprave policije MUP-a su danas sproveli 29. akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, u cilju rasvijetljavanja teških krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor i Tivat, sa akcentom na pronalaženju vatrenog oružja u ilegalnom posjedu i drugih predmeta i tragova koji se mogu povezati sa izvršenjem krivičnih djela, saopštili su iz Uprave policije.

pretresi

Foto: FOS Media

"Naime, službenici policije su, 11.07.2018. godine, u nastavku akcije „Boka“, na teritoriji Herceg Novog, Kotora i Tivta izvršili pretrese stanova i drugih prostorija  na pet lokacija. U Herceg Novom policijski službenci su pretresali stanove i druge prostrije koje koriste B.K. (24) i G.K. (43), u Kotoru su pretresani stanovi i druge prostorije koje koriste D.R. (21), Z.R. (46), dok je u Tivtu pretresana lokacija koju koristi S.J. (35)", navodi se u saopštenju.

Kao rezultat ovih pretresa policajci su pronašli i oduzeli tri puške, 411 komada municije, startni pištolj, plastičnu kesicu sa sadržajem za koji se sumnja da je kokain, mobilni telefon marke „Blackberry”, laptop i više ugovora o kupoprodaji nekretnina na crnogorskom primorju, a koji će biti predmet daljih provjera službenika Uprave policije.

"Službenici Uprave policije su do sada, u 29 akcija koje su sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedenu akciju, izvršili pretrese na 371 lokaciji na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj osoba. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari", dodaju iz UP.

Pronađeno oružje, municija i droga biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari