1
min read
A- A+
Pročitano

Rasvijetljeno ubistvo Matovića, osumnjičen Nikšićanin!

10/07/2019 - 13:52
Autor:Anđela Đikanović
7424 pregleda

Crnogorska policija rasvijetlila je ubistvo Radovana Rakele Matovića koji je ubijen 2016. godine u Đenovićima.

ra

Foto: privatna arhiva

Osumnjičen je Nikšićanin M.Ž. (50) koji je nedostupan našim organima. Kako su kazali iz Uprave policije, sumnja se da je M.Ž. lišilo života R.M. upotrebom vatrenog oružja. 

"Policija je, radeći na rasvjetljavanju ubistva R.M, preduzela niz aktivnosti koje su dovele do identifikovanja M.Ž. Na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela radio je i Tim za rasvjetljavanje teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata koji je u oktobru prošle godine formirao direktor Uprave policije".

Beživotno tijelo R.M. pronađeno je 21. februara 2016. godine u njegovom vozilu. 

"Nakon počinjenog krivičnog djela policijski službenici su izvršili uviđaj, kojim je rukovodio nadležni tužilac, a tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policija je, radi rasvjetljavanja ubistva, sprovela kriminalističku obradu nad više lica i preduzela niz operativno – taktičkih i tehničkih mjera i radnji koje su dovele do identifikovanja lica osumnjičenog da je izvršilo navedeno krivično djelo", piše u saopštenju.

Policija je protiv M.Ž. državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni M.Ž. je trenutno nedostupan nadležnim pravosudnim organima Crne Gore. Slijedi preduzimanje potražnih aktivnosti i na međunarodnom nivou u cilju lociranja i lišenja slobode ovog lica.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari