1
min read
A- A+
Pročitano

Seksualno zlostavljano 37 djece u poslednjih pet godina

10/02/2019 - 12:57
Autor:Fos Media
248 pregleda

Centri za socijalni rad u Crnoj Gori registrovali su u poslednjih pet godina 37 djece koja su bila žrtve seksualnog zlostavljanja, saopšteno je Danu iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. 

foto

Ilustracija

Broj podnesenih prijava centrima bio je veći, ali je nakon postupka utvrđeno da su neke prijave bile neosnovane.

Socijalni radnici kazali su da su počinioci gnusnog djela nad djecom osobe iz svih socio-ekonomskih klasa i razne životne dobi.

“Obično su to starije osobe van porodice, srodnici, komšije, nastavnici, strani državljani, ali u nekim slučajevima i srodnici u prvoj pravoj liniji srodstva otac ili očuh”, navode iz ministarstva.

Na pitanje Dana koliko slučajeva seksualnog zlostavljanja djece je dobilo sudski epilog, u nadležnom resoru kažu da centri za socijalni rad imaju podatak da je na sudu završilo 11 slučajeva.

“Za preciznije podatke nužno je stupiti u kontakt sa nadležim sudovima, a svi slučajevi su prijavljeni Upravi policije. Međutim, u više navrata nakon sprovedenog postupka, prijave seksualnog nasilja nijesu potvrđene”, istakli su iz ministarstvu.

Oni su rekli da su centri za socijalni rad preduzimali sve aktivnosti kao podršku žrtvama, a jedna od njih je i izmještanje iz porodice i smještaj u ustanovu.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari