1
min read
A- A+
Pročitano

Šofranac priznao da su pištolji njegovi, tvrdi da ga je policija upozoravala da bi mogao biti ubijen

29/10/2019 - 14:36
Autor:Anđela Đikanović
5016 pregleda

Marko Šofranac bio je spreman da pred ODT-om prizna krivicu za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i pojasni da su zaplijenjena dva pištolja zaista njegova, ali je kazna koja je ponuđena za odbranu bila previsoka, pa do sporazuma danas nije došlo.

Marko Šofranac, foto: facebook.com

Marko Šofranac, foto: facebook.com

Sat kasnije Šofranac je pred sudijom Osnovnog suda Nadom Rabrenović priznao da je nosio dva pištolja i za to je dao detaljne razloge.

"Četrdeset dana prije toga on je izašao iz zatvora i čak tri puta su ga sreli ovlašćeni policijski službenici i svaki put su ga upozorili da mu je bezbjednost ugrožena, odnosno da oni imaju operativna saznanja da će neko da ga liši života. Prva dva puta on to nije shvatao ozbiljno, ali treći put, nakon što ga je sedam inspektora kriminalističke policije zaustavilo i reklo mu da oni imaju operativna saznanja da mu se sprema likvidacija, on je bio prinuđen i uzeo je dva pištolja", pojasnio je nakon suđenja njegov branilac Damir Dado Lekić u izjavi za FOS.

up

Foto: Uprava policije (UP)

U avgustu ove godine policija je Šofranca uhapsila i kod njega su tada pronađena dva predmetna pištolja koja je držao na stolici pored sebe dok je sjedio u pivnici. 

"U prethodom postupku kod VDT-a nije priznao krivicu zato što je nije uobičajeno da se za krivična djela iz oblasti oružja ovog tipa sprovodi istraga u VDT-u pa se plašio da se ne radi o nekom drugom krivičnom djelu. To je tada negirao, ali kada je zaključeno da se radi o oružju, u cjelosti je priznao izvršenje djela", kazao je Lekić.

dado

Advokat Lekić, Foto: FOS media

Sud je proveo dokaze, pročitane su službene zabilješke, izvještaji o pregledu mjesta, nalaz i mišljenje DNK vještačenja iz čega nesumnjivo proizilazi da je njegov biološki materijal na oružju. Saslušano je nekoliko svjedoka, a danas video materijal sa sigurnosnih kamera nije mogao da se otvori pa je sudija tražila da se to odradi stručna služba koji će omogućiti uslove da se reprodukuje video zapis.

Glavni pretres je odložen za 13.novembar u 8 sati.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari