2
min read
A- A+
Pročitano

Svjedoci o ubistvu Borete: Rafal sa motora, a onda sam Đoleta i Nena vidio mrtve

12/03/2018 - 11:36
Autor:Anđela Đikanović
1519 pregleda

Pred vijećem sudije Višeg suda Biljane Uskoković nastavljeno je saslušanje svjedoka za ubistvo Budvanina Đorđa Borete i doktora Dragana Nena Zečevića. Svjedok Joko Popović kazao je da poznaje optuženog Vasilija Rafailovića kao korektnog momka, ali da "ne zna šta se poslije sa njim dešavalo".

boreta

foto: street view, arhiva

"Vidio sam u štampi da je učestvovao u nekoj pucnjavi. Nije mi poznato da je imao sukob sa Boretom. Ja sam ujutro došao u 'Trofej' kao svako jutro ranije, sjedjeli smo 15-20 minuta za dva stola. Vidio sam motor i onda se desila ova sramota za cijelu Budvu! Poslije sam vidio kuma Iva Stanišića koji je bio ranjen. Vidio sam i Đoleta i doktora Nena kako su vjerovatno mrtvi, a Đoletova glava bila je u krilu doktora Zečevića", ispričao je Popović. 

On je, kako dodaje, vidio dvije osobe na motoru tamne boje, a suvozač je, prema njegovom kazivanju, podigao desnu stranu jakne pa Popović pretpostavlja da je on i pucao. Sve se navodno desilo na maloj razdaljini od lokala, od svega par metara. 

"Jedan je nosio kacigu, mislim da je vozač bio. Nisu silazili sa motora. Pucnjava se desila na udaljenosti od oko metar i po, a sve se odigralo s leđa. Motor se zaustavio na kratko, neko je ispucao cijeli rafal i otišao. Nisam vidio u kom pravcu", rekao je on. 

I svjedok Ivo Stanišić koji je tom prilikom ranjen naveo je da su u lokalu sjedjeli Zečević, Boreta, Slobo Radoman, Joko Popović, Zoran Kapa, Vido Kuljača i on, a svi su sjedjeli za dva susjedna stola na terasi lokala "Trofej". U jednom trenutku Stanišić je navodno začuo povike: "Ne, ne!" a ističe da se kroz maglu sjeća motora. 

"Uskočio sam kroz prolaz pored, osjetio sam da sam ranjen u lijevu ruku. Kad sam izašao napolje vidio sam Nena i Đoleta... Osjetio sam da mi ide krv i ne mogu da kažem koliko je ljudi bilo na motoru", kazao je Stanišić.

On je, kako tvrdi, bio u prijateljskim odnosima sa Boretom, a okrivljenog Rafailovića poznaje iz viđenja. Stanišić ističe da, koliko on zna, Boreta ni sa kim nije imao sukob.

Osim njih, danas je svjedočio i Ljubiša Baćović kod kog je okrivljeni Vladimir Šmanja navodno iznajmio garažu. Baćović je pojasnio da Šmanju zna iz lokala u kom je radio kao konobar, da mu je garažu izdao za 50 eura mjesečno, ali da je dobio samo prvih 100 eura.

"Znao sam ga kao Vlada konobara koji je prijatan i ljubazan. Nikog više ne poznajem. Ne znam ni oštećene", zaključio je on.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović predložio je kao dokazni materijal izvještaj iz Forenzičkog centra o daljini pucanja. 

Optužnica

Podsjećamo, Boreta je ubijen 7. decembra 2016. godine ispred lokala "Trofej". Za ovo djelo terete se Vladimir Šmanja i Miljan Bulatović koji se nalaze u istražnom zatvoru, dok se ostalim osumnjičenima - Vasiliju Rafailoviću, Ratku Vušoviću i Ivanu Cicmilu sudi u odsustvu. Za njima je raspisana potjernica. Šmanja i Bulatović ranije su negirali krivicu.

Rafailović i Vušović se optužnicom specijalnog tužioca terete da su 7. decembra 2016. sa umišljajem ubili Boretu i Zečevića i teško ranili Iva Stanišića. Prema navodima optužnice, Rafailović je direktni izvršilac, a Vušović je označen kao saučesnik jer je upravljao motorom sa kojeg je Rafailović pucao.

Naredni pretres na kom će biti saslušani novi svjedoci zakazan je za 19. mart u 9 sati.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari