2
min read
A- A+
Pročitano

Trojica Roganovića ubijena u ratu kotorskih klanova

13/02/2020 - 15:15
Autor:Fos Media
1841 pregleda

Jutros je u Herceg Novom ubijen Šćepan Roganović (36). Prethodno su ubijeni njegov otac Niko i brat od strica Vladimir, dok je rođeni brat Duško teško povrijeđen u eksploziji. Kako policija pretpostavlja, u pitanju je nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova.

foto

Foto: TVCG

U policijskim evidencijama oni se pominju kao pripadnici i osobe povezane sa "kavačkim" klanom.

Najnovija žrtva uličnog rata škaljaraca i kavčana Šćepan Roganović (35) bio je uhapšen u akciji "Mimoza" u Herceg Novom zbog zelenašenja 2017. godine. Policija je nakon pretresa tri objekta u Herceg Novom u vlasništvu uhapšenih, u zaplijenila 4.000 evra, ugovore o nekretninama za koje se sumnja da su "zarađeni" od zelenašenja, platne kartice za račune na kojima su desetine hiljade eura, mobilne telefone, kao i blindirani automobil sa bunkerom, pogodnim za skrivanje predmeta.

Njegov mlađi brat Duško Roganović bio je meta napada u aprilu 2017. godine kada je podmetnuta eksplozivna naprava ispod njegovog automobila nedaleko od autobuske stanice u Herceg Novom. Nakon eksplozije njemu su amputirane obje noge. Roganović je prethodno robijao u spuškom zatvoru, odakle je izašao u januaru 2016, a bio je osuđen na osam godina zbog ubistva vođe navijača Delija Marka Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu 2009.

On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića (24). Duško Roganović je tada nakon kraće svađe nožem nasrnuo na Dželatovića i pobjegao.

Opširnije na: Spisak mrtvih sve duži: Kako su Roganovići i Vilotijevići gubili glave?

Njihov otac Niko ubijen je 26. jula 2017. u sačekuši ispred svog stana u Herceg Novom. Pucala su dvojica napadača, koji još nisu identifikovani, a nije utvrđen ni motiv likvidacije. Istražitelji su tada sumnjali da je Roganović, kada su ga ubice zaustavile dok se nalazio u automobilu, uspio da im vidi lica. Kada su izvadili pištolje sa prigušivačima shvatio je da je meta ubistva, zbog čega je svojim vozilom naglo skrenuo prema njima. Navodno, jednog od njih uspio je da blago udari automobilom.

Vladimir Roganović likvidiran je u Beču 21. decembra 2018. godine, dok je Nikšićanin Stefan Vilotijević bio teško ranjen. Pucnjava ispred jednog  restorana u Beču bila je, po svemu sudeći, "ciljani kriminalni napad", a ne nasumično djelo, izjavila je portparolka bečke policije. Vladimir je takođe bio optužen za ubistvo Marka Vesnića počinjeno 2009. u Herceg Novom. Bio je u spuškom pritvoru, ali je 2014. oslobođen krivice.

Njega je policija osumnjičila da je, dok je bio u zatvoru, naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a. Osim toga, crnogorski istražitelji raspisali su tada i međunarodnu potjernicu za Vladimirom Roganovićem, zbog sumnje da je 29. aprila iz Beograda prijavio da je u podgoričkoj diskoteci „Bigl“ postavljena bomba.

Krvavi obračun pripadnika kavačkog i škaljarskog klana datira od jeseni 2014. godine i do sada je odnio četrdesetak života.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari