1
min read
A- A+
Pročitano

U Podgorici i Tuzima zaplijenjeno preko 85 kg droge; Uhapšene dvije osobe

11/06/2019 - 14:20
Autor:Fos Media
2004 pregleda

Službenici Stanice granične policije Podgorica su na području Tuzi zaplijenili oko 75 kg marihuane, saopšteno je iz Uprave policije.

foto

Foto: UP

Osim toga službenici Centra bezbjednosti Podgorica izvršili su pretrese na četiri lokacije u Podgorici, zaplijenili preko 10 kilograma marihuane, kao i manja pakovanja kokaina, heroina i marihuane namijenjena uličnoj prodaji, i lišili slobode dva lica i procesuirali još jedno lice zbog prodaje i posjedovanja narkotika, navodi se u saopštenju UP.

''Pored toga, službenici CB Podgorica su izvršili pretrese stanova na četiri lokacije koje koriste D.K. (57), L.L. (21), S.S. (34) i T.M. (23). Pronađeni su sedam pakovanja kokaina, osam pakovanja heroina i dva pakovanja marihuane koji su, kako se sumnja, bili spremni za tzv. uličnu prodaju, kao i predmeti za mjerenje i pakovanje droga, mobilni telefoni, notes sa imena za koji se sumnja da je u vezi sa evidencijom prodaje droga, četiri metka i predmeti sa tragovima droga. Kriminalistička obrada ukazuje je na sumnju da su se D.K. i S.S. bavilii nabavkom i stavljanjem u promet droga kokain, heroin i marihuana, te su njih dvoje lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dok se D.K. na teret stavlja i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv L.L. je Sudu za prekršaje podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz čl. 52 Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

foto: up
foto: UP

Službenici SGP Podgorica su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u kanjonu rijeke Cijevna pronašli i zaplijenili tri džaka sa oko 75 kg marihuane. Droga je predata službenicima CB Podgorica koji intenzivno rade na identifikovanju lica koja su ovu opojnu drogu odbacila u reonu Traboina. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, kao i policija Republike Albanije'', navodi se u saopštenju UP.

Dodaje se da je policija u 2018. otkrila i procesuirala za 68 % više djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na godinu ranije.

''Policijski službenici su inače na području Crne Gore od početka 2019. godine zaplijenili preko tone droga, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone droga. Policija će i dalje sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja opojnih droga, sa posebnim akcentom na suzbijanje tzv. ulične prodaje droga'', zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari