1
min read
A- A+
Pročitano

Ubio saradnika Luke Bojovića i Filpa Koraća? Na saslušanju se branio ćutanjem!

12/08/2019 - 23:16
Autor:Fos Media
5536 pregleda

Zatvorenik Darko Dulović saslušan je po zamolnici Višeg javnog tužilaštva Srbije, koje ga sumnjiči da je ubio Sinišu Milića Bosketa, bliskog saradnika Luke Bojovića.

Foto: Marina Lopičić, Profimedia

Foto: Marina Lopičić, Profimedia

Kako prenosi „Blic“, zamolnica za saslušanje Dulovića upućena je prije tri mjeseca, a nadležni iz Crne Gore tek sada su postupili po njoj.

Dulović se branio ćutanjem, a Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u četvrtak je dostavljen zapisnik o saslušanju osumnjičenog Dulovića, koji u spuškom zatvoru izdržava kaznu zbog trgovine drogom.

Dulović se tereti da je u julu prošle godine postavio eksploziv pod automobil Siniše Milića Bosketa, desne ruke Luke Bojovića i člana obezbeđenja Filipa Koraća, koji je aktiviran dok je Milić čekao zeleno na semaforu na Autokomandi.

Ovaj osumnjičeni se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori od kraja oktobra prošle godine, kada je uhapšen u Bosni i Hercegovini po crnogorskoj potjernici jer se nije odazivao na odsluženje kazne na koju je osuđen zbog trgovine drogom. Dulović je osuđen na dvije i po godine zatvora, a 21. juna 2016. godine uhapsila ga je crnogorska granična policija, pošto su on i njegov rođak odbacili 287,5 grama heroina i pištolj u kome je bilo šest metaka.

Saslušanje Dulovića uslijedilo je nakon pisanja medija da crnogorsko tužilaštvo tri mjeseca ne postupa po zamolnici iz Srbije. Ranije je viši javni tužilac u Beogradu Nataša Krivokapić na pitanje u kojoj je fazi istraga u slučaju ovog ubistva odgovorila je da je Dulović trenutno na izdržavanju kazne zatvora u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija KPD Podgorica, te da je zbog tih okolnosti u maju ove godine crnogorskom pravosuđu upućena zamolnica za saslušanje.

"Do danas ovom tužilaštvu po navedenoj zamolnici nije udovoljeno", piše u odgovoru koji je Više javno tužilaštvo poslalo „Blicu“ prije nedjelju dana.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari