1
min read
A- A+
Pročitano

Ubistvo Đurića u ZIKS-u: Kod okrivljenih nema barutnih čestica

11/07/2018 - 11:26
Autor:Anđela Đikanović
955 pregleda

Vještak hemijske struke utvrdila je da uzorak gs čestica koje nastaju iz kapisle metaka, nije prisutan na šakama osumnjičenih za umiješanost u ubistvo Dalibora Đurića.

Foto: Facebook, FOS Media

Foto: Facebook, FOS Media

Na taj način, kako pojašnjava, oni se ne mogu povezati sa direktnim pucanjem.

"Takođe, na gornjem dijelu trenerke i na majici nije dokazano prisustvo barutnih čestica. Ni na folijama i peškiru u automobilu nije utvrđeno prisustvo pomenutih čestica. Pojašnjenja radi, gs čestice predstavljaju dokaz da je osoba upotrijebila oružje ili da je bila u direktnom kontaktu sa oružjem. Mogu se ukloniti pranjem ruku, a broj čestica opada sa protokom vremena", navela je vještak na današnjem pretresu.

Vještačenjem nije utvrđeno ni da je korišćen ubrzivač požara. Vještačili su se staklo, kartonska kutija koja je gorjela u vozilu, a utvrđeno se da je na zadnjem sjedištu zapaljene "Škode" nalazio gumeni čekić, te da je staklo polomljeno prije nego što je došlo požara. Jedan od vještaka naglasio je da je vozilo zapaljeno sa određene distance, odnosno da nije došlo do samozapaljenja.

Kako je dodao, alat koji je pronađen u automobilu nije mogao biti korišćen za štelovanje gasa kako je to ranije rečeno, s obzirom na to da se radi o električnom gasu. 

Idući pretres zakazan je za 9. septembar.

Snajperom u zatvorenika

Dalibor Đurić ubijen je u septembru 2016. hicem iz snajpera dok je vježbao u teretani poluotvorenog odjeljenja u spuškom zatvoru. Kotorani Dejan Pavićević i Miloš Trbo optuženi su da su bitno doprinijeli još neidentifikovanim osobama da na podmukao način i iz koristoljublja ubiju Đurića koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu". U spisima se objašnjava da su oni dio kriminalne grupe formirane maja 2016. godine, sa zadatkom da likvidiraju sada pokojnog Đurića. Tužioci, međutim, još nisu otkrili ko je organizator, ali ni ostali članovi te mafijaške grupe.

Prema njihovim tvrdnjama, taj klan pripremao je više krivičnih djela - šverc droge, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari