1
min read
A- A+
Pročitano

Završne riječi za ubistvo Slavka Boljevića: "Nisam kriv, ja nisam lopov i špijun"

10/01/2019 - 9:06
Autor:Anđela Đikanović
1585 pregleda

Danas u 11.30 sati u podgoričkom Višem sudu iznijete su završne riječi povodom ubistva Slavka Boljevića i ranjavanja njegovog sina Alekse. Za ovo djelo sudi se Slavkovom brataniću Zoranu. 

boljević

Foto: Dnevne novine, cdm

Prema navodima optužnice, Boljević je 22. avgusta 2016. godine, oko 17.30 sati, u neposrednoj blizini svoje kuće u Nikšićkoj ulici u Podgorici, nakon svađe, iz pištolja, ispalio hitac u Slavka Boljevića koji je naknadno podlegao povredama, a zatim i u Aleksu Boljevića.

Viši državni tužilac (VDT) Miloš Šoškić ocijenio je da je do sada nesumnjivo utvrđena krivica Boljevića, te da njegovi navodi da je napadut i šutiran kao fudbalska lopta, ne stoje, već su, kako je dodao, smišljeni radi olakšavanja položaja. Šoškić napominje i da bi Boljević u slučaju udaraca morao imati veće povrede, a ne lake tjelesne, kako je to konstatovano sudskim nalazom. 

"Opovrgnuta je teza odbrane da je bilo napada, zlostavljanja i vrijeđanja... Nema nijedne olakšavajuće okolnosti u ovom slučaju, dok je sa druge strane otežavajuće to što je Boljević lišio života rođenog strica, pokušao da liši života rođenog brata od strica, a nije izrazio ni najmanje kajanje".

Punomoćnik Alekse Boljevića danas je u završnim riječima rekao da njegovog klijenta više boli saznanje da Zoran nije pokazao kajanje, naprotiv, njegova odbrana bila je isključivo usmjerena na pravdanje svog nerazumnog postupka.

Sa druge strane, zastupnik odbrane advokat Zoran Piperović jasno je istakao da njegov branjenik jedino može biti osuđen za krivično djelo ubistvo na mah.

"Uz dužno poštovanje, osim patetike i nabrajanja šta su kazali svjedoci ništa nije rečeno što je pravno relevantno". 

Okrivljeni Boljević saopštio je da stoji pri svemu što je do sada rekao.

"Ja nisam lopov, kriminalac da me neko pljuje i psuj. Nisam kriv, žao mi je zbog čitave situacije ali opet se mora reći da su ovo napravili namjerno Slavko, Mladen i Aleksa. Ja nisam podgorički klošar, prevarant, špijun, imam 63 godine i mrava nisam zgazio"

Pročitajte i ovo:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari