1
min read
A- A+
Pročitano

Uhapšen policajac zbog nošenja privatnog pištolja na javnom mjestu

12/01/2018 - 17:00
Autor:Fos Media
245 pregleda

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su policijskog službenika V.Š. (35) koji se nalazi na bolovanju, jer je kod njega nakon kontrole pronađen pištolj u privatnom vlasništvu.

Foto

Foto: Svet

Za ovo oružje navedeni službenik imao je oružni list, ali ga je nosio na javnom mjestu što je suprotno zakonskim propisima.

Protiv njega će biti iniciran disciplinski postupak kao i predlog o suspenziji.

"Službenici CB Podgorica – Stanice policije za javni red i mir su, u sadejstvu sa službenicima PJP juče tokom pojačane kontrole, u ulici Cetinjski put u Podgorici, kontrolisali pmv „VW Golf III“, danilovgradskih registarskih oznaka, koji je u privatnom vlasništvu a kojim je upravljao službenik Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad V.Š. (35) koji se nalazi na bolovanju. Policijski službenici su pregledom V.Š. pronašli pištolj marke „Glock 43“, cal 9 mm, Luger, koji je u privatnom vlasništvu V.Š, sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za ovaj pištolj izdatim na ime V.Š", navode iz UP.

Zakonom o oružju zabranjeno je nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani ovim Zakonom (član 33).

"Dakle, iako V.Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja (član 23), on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu. Sa događajem je upoznat državni tužilac u ODT koji se izjasnio da se V.Š. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. V.Š. je danas uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu. Protiv V.Š. će biti inicirano pokretanje disciplinskog postupka a takođe će biti podnijet i predlog za njegovu suspenziju", zaključuje se u saopštenju UP.

Komentari