2
min read
A- A+
Pročitano

Uhapšen Veselin Vukotić!

11/01/2019 - 10:51
Autor:Anđela Đikanović
6003 pregleda

Sprska poliicja uhapsila je desetine pripadnika podzemlja, među kojima je i Nikšićanin Veselin Vukotić, javljaju srpski mediji.

arhiva

Foto: Novosti

Osim Vukotića, među privedenima su i Nebojša Stojković Stojke, Vladimir Jovanović Japanac, Zvonko Mateović, Miljan Vuković, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo..

U toku su pretresi njihovih objekata. Akcija i dalje traje. 

Vukotić, je u vrijeme devedesetih važio za najopasnijeg crnogorskog kriminalca sa prebivalištem u Novom Sadu. Pravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Duška Boškovića u Prčnju 1997. godine, zbog čega je trebalo da bude isporučen Crnoj Gori.

Ovaj Nikšićanin je bio osumnjičen i za umiješanost u prvo mafijaško ubistvo u bogradskoj “Nani” 1990. i likvidaciju Albanca Envera Hadrija u Briselu. 

Ko su ostali "žestoki momci"? 

Nebojša Stojković Stojke (49) je označen kao vođa „rakovičkog klana“ od strane policije. Iako nije hapšen zbog trgovine kokainom iz Južne Amerike, operativna saznanja ukazuju da je Stojković posljednjih godina bio u veoma bliskoj vezi sa ljudima iz okruženja Luke Bojovića. Na njega je pokušan atentat kada ga je nepoznati napadač ranio u Barseloni 28. septembra prošle godine.

Zvonko Mateović je javnosti poznat kao telohranitelj ubijenog predsjednika Stranke srpskog jedinstva Željka Ražnatovića Arakana. On je, prilikom atentata na Ražnatovića u hotelu "Interkontinental" u Beogradu 2000. godine, ranio Dobrosava Gavrića, koji je kasnije pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora kao izvršilac ubistva, ali je nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Početkom 2004. godine u Sremskoj ulici, u centru Beograda u kafiću Vizard, ubijen je Zvonkov rođeni brat Dalibor. Ubica mu je prišao i iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu. Samo neki minut prije toga Dalibor je sjedio sa bratom. Interesantno je da je nedugo posle ovog ubistva u Beogradu počelo da se govori da je ubica zamijenio braću i da je, u stvari, smrtonosni metak bio namijenjen Zvonku. On je to i sam kasnije izjavio i govorio je da mu godinama prijete jer je bio svjedok Arkanovog ubistva.

Zoran Hadži Jovanović je od ranije poznat policiji, a bio je lišen slobode u Belgiji tokom 2007. godine, prilikom pokušaja krijumčarenja 200 kilograma kokaina preko luke u Antverpenu zajedno sa još nekoliko osoba. Osuđivan je zbog velikog broja krivičnih djela. Na teret mu se stavlja trostruko ubistvo, ranjavanja, razbojništva trgovina narkoticima. U zatvoru u Valjevu proveo je tri godine zbog ubistva kontrolora GSP 1992. godine. Jovanović je član grupe "Anđeli pakla".

Vladimir Karan (46), policiji poznat po dilovanju droge, teško je povrijeđen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog džipa BMW X5 na Banovom brdu 2015. godine.

Ljubiša Lindo (43), zvani Čombe, organizator kriminalne grupe koja je imala najveću fabriku za proizvodnju sintetičkih droga u Evropi.

Miljan Vuković je lider bajkerske grupe "Anđeli pakla". Sin je Vuka Vukovića, nekadašnjeg vlasnika kazina "London" i kuma Željka Ražnatovića Arkana. U krivičnom dosijeu Vuković ima djela koja se vezuju za nasilničko ponašanje, a pod posebnom obradom policije bio je zbog sumnje da je glavna spona između lopova iz „Pink Pantera” i kupaca sa Bliskog istoka.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari