1
min read
A- A+
Pročitano

UIKS o smrti zatvorenika za FOS: Nemamo saznanja da je došlo do bilo kakvog nasilja

01/12/2019 - 15:40
Autor:Anđela Đikanović
4188 pregleda

Uprava Zavoda za izvršenje sankcija (UIKS) ne raspolaže saznanjima da je došlo do bilo kakvog oblika nasilja prema zatvoreniku Rajku Peruničiću.

Foto: FOS media

Foto: FOS Media

Ovo proizilazi iz odgovora Uprave nakon naših pitanja povodom navoda porodice Peruničić koja sumnja da je Rajko nije preminuo prirodnom smrću već misle da postoji mogućnost da je otrovan.

"Povodom smrti zatvorenika R. P. nadležni iz Uprave policije i Tužilaštva izvršili su uviđaj u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u organizacionoj jedinici Zatvor za kratke kazne. Nadležni u UIKS-a ne raspolažu saznanjima koja bi ukazivalia na bilo koji oblik nasilja u odnosu na zatvorenika R. P.", navodi se u odgovoru UIKS-a.

Podsjećamo, Peruničić je juče ujutro doveden iz ZIKS-a u Klinički centar.

"Imenovani su u jutarnjim časovima obratio zatvorskom osoblju uslijed pogoršanja zdravstvenog stanja, zbog čega je bez odlaganja odveden u Klinički centar Crne Gore".

Porodica Peruničić zahtijeva od nadležnih da do kraja ispitaju uzrok smrti, kao i postupanje svih prema Rajku od momenta privođenja. Izričito sumnjaju da je u pitanju prirodna smrt, jer je Rajko bio izrazito jak i zdrav, kao i da odbacuju svaku mogućnost da je u pitanju trovanje koje je namjerno izazvao.

Juče je obavljena obdukcija, a nakon izrade nalaza biće poznat uzrok smrti.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari