1
min read
A- A+
Pročitano

Ulić pristao na dvije godine zatvora i da uplati 100.000 eura

10/09/2019 - 7:14
Autor:Fos Media
885 pregleda

Vaso Ulić priznao je da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila međunarodnim švercom droge i pristao na zatvorsku kaznu od dvije godine i novčanu od 100.000 eura.

Arhivska fotografija, foto: Novosti

Arhivska fotografija, foto: Novosti

Viši sud o ovom sporazumu odlučiće u narednih 15 dana, piše Pobjeda. 

Prema navodima jedne od optužnica, Ulić je u drugoj polovini 2004. u Crnoj Gori i Australiji organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi postali A. M, N. Đ. i T. D. i drugi, sa ciljem obavljanja teških krivičnih djela za koja se može izreći kazna zatvora od dvije do četiri godine ili teža.

"Djelovanje je planirano duže vrijeme u međunarodnim razmjerama jer se djelatnost odvijala na teritoriji više država. Svaki član je imao unaprijed određeni zadatak i ulogu", piše u optužnici.

Kako se navodi u optužnom aktu, Ulić je kao organizator, radi realizacije kriminalnog plana koji je sačinio, krijumčario MDMA tablete iz drugih zemalja u Australiju radi prodaje.

"Sam ili preko drugih angažovao je kao pripadnike A. M, N. Đ, T. D. i druge, odredio im uloge i zadatke i davao im uputstva, predočavajući im način krijumčarenja droge i mogućnost zarade, a za sebe ostavio da ugovara kupovinu većih količina MDMA tableta. Obezbjeđivao je novac za finansiranje kupovine droge, a koje radnje je odlučio da obavlja sa teritorije Crne Gore", navodi se u optužnici.

Ulić je u avgustu napustio Istražni zatvor u Spužu.

On je tada ponudio jemstvo od 300.000 eura kako bi se branio sa slobode, što je sud i prihvatio.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari