1
min read
A- A+
Pročitano

Uliću bi da oduzmu i ono što nije njegovo?

16/04/2018 - 14:25
Autor:Anđela Đikanović
654 pregleda

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) zatražilo je da se od Vasa Ulića oduzmu automobili marke "Range Rover" i "Mercedes" koji su navodno stečeni nelegalno. I Ulić i njegovi branioci danas su kazali da "Range Rover" ne pripada Uliću već da se nalazi u vlasništvu DOO Rokšed.

arhivaa123

foto: arhiva

Drugi automobil pripada Elizabeti Ulić koja je danas pojasnila da je imala 50.000 eura svog novca, jednim dijelom je iskoristila opciju lizinga, a treći dio je pozajmila od zeta njenog supruga. Odbrana je predložila da se sasluša zet Stanaj Marijan i Ulićev sin Nikola, ali je vijeće sudije Borisa Savića odbilo takav predlog.

"I iz obrazloženja rješenja proizilazi da se radi o vozilu u vlasništvu Rokšpeda. Nama ovo auto nije sporno uopšte, ne zanima nas. Ulić nije vlasnik uopšte", pojasnio je njegov branilac advokat Danilo Mićović.

Ulića inače SDT tereti za međunarodni šverc narkotika. 

Pročitajte još: FOS donosi: Čekali 10 godina na Ulića, pa podigli optužnicu bez dokaza?

Prema tvrdnjama specijalne tužiteljke Mire Samardžić Ulić je radi prodaje kupio 60 kilograma MDMA u prahu, a kasnije je distribuirao ekstazi. Samardžić tvrdi da to proizilazi iz 204 dokazna predloga i iz mjera tajnog nadzora. Sa druge strane, Ulićeva odbrana ističe da su navodi o mjerama i razgovorima Vasa Ulića neosnovani i vrlo decidno tvrde da se ni u jednom razgovoru ne pominje bilo šta što bi moglo da bude šifra za drogu, a kamoli čvrsti dokazi. 

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari