2
min read
A- A+
Pročitano

(VIDEO) Traži se još lica zbog ubistva Ilića i Kalezića, motiv krvav novac

29/10/2019 - 12:05
Autor:Anđela Đikanović
13210 pregleda

Policija je lišila slobode jednu osobu koja se sumnjiči za umiješanost u ubistvo Mila Ilića i Veselina Kalezića, ali policija traži još osoba.

milo

Foto: FOS media, facebook

Posrijedi je sukob kriminalnih klanova, a kako je GST Milivoje Katnić kazao novinarima, motiv je "krvav novac".

"Svaka kriminalna orgaizacija teži širenju i brojčano i materijalno i organizaciono. Ovi ljudi ovdje imaju podatke o članovima te kriminalne organizacije, gdje se oni nalaze. Dakle ima ih još", kazao je Katnić.

"Policijski službenici podnijeli su SDT-u poseban izvještaj uz krivičnu prijavu i to protiv R.P. (1983) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i dva djela teško ubistva i protiv M.V. (1985)  kom se na teret stavljaju stvaranje kriminalne organizacije i takođe dva djela teško ubistvo", kazao je načelnik Odsjeka za suzbijanje najtežih krivičnih djela Milorad Žižić.

fos
sa uviđaja nakon ubistva Ilića, Foto: FOS media

Oni su označeni pripadnici kriminalne organizacije čiji je organizator za sada nepoznat. Osumnjičeni su 19.11.2018. u Podgorici na podmukao način lišili života Kalezića oko 19 časova, a tom prilikom koritili su ukradeno vozilo marke "Reno megan". Osumnjičeni M.V. je navodno prišao Kaleziću sa leđa i ispalio više projektila kalibra 9mm, a nakon toga je sa pomagačem pobjegao. Vozilo je zapaljeno u selu Botun kako bi se uništili dokazi. 

Pogledajte kako izgleda mjesto gdje je uništeno vozilo iz kog je ubijen Kalezić (FOTO+VIDEO)

Oni su 29.04. ove godine navodno lišili života i Mila Ilića, a vozilo koje su koristili iznajmili su u jednoj rent a car agenciji u Podgorici. Ovo ubistvo odrađeno je po sličnom scenariju, saopštila je SDT Stojanja Radović. M.V. je izašao iz vozila, ispalio smrtne projektile i pobjegao sa lica mjesta.

Lazović: Kriminalci neće ostati bezbrižni

"Šaljem poruku potencijalnim izvršiocima teških krivičnih djela i pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa da neće ostati bezbrižni u narednom periodu i da će biti predmet našeg interesovanja 24 sata 365 dana tokom godine", istakao je  pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović.

Prema njegovim riječima, nadležni organi će preventivno učiniti sve da se ne dešavaju teška krivična djela, ali ako ih bude, kako je naveo, uradiće sve da u najkraćem mogućem roku ista budu rasvijetljena.

zoran
Zoran Lazović, Foto: PR centar

"Teška krivična djela iz prethodnog perioda biće takođe predmet našeg permanentnog i stalnog interesovanja i rada, a posebno krivična djela koja imaju elemente i obilježja organizovanog kriminala biće predmet našeg stalnog interesovanja“, rekao je Lazović.

Ubistva Iića i Kalezića povezana

Ilić je izrešetan u Ulici Oktobarske revolucije 29. aprila oko 16.30 sati nakon što je prethodno praćen. On je pokušao da izbjegne smrt i nakon prvih hitaca krenuo je da bježi ali je pao u blizini svog parkiranog džipa. Kamere su snimile ubicu koji je na glavi imao kačket. On je pješke prišao Iliću i u njegovom pravcu ispalio više hitaca, a policija je medijima dostavila snimak navodnog egzekutora.


Policija tvrdi da je ubijeni Podgoričanin bio pripadnik kriminalnog klana i da se radi o toj vrsti obračuna. Istražitelji su imali u vidu i njegove prijateljske veze sa Veselinom Kalezić koji je prije toga ubijen na Starom Aerodromu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) preuzelo je ranije od svojih kolega iz Višeg državnog tužilaštva (VDT) istragu za ova ubistva.

Vujačić stoji iza četiri ubistva?

Beogradski Apelacioni sud produžio je ranije pritvor Marjanu Vujačiću koji je označen kao egzekutor u pomenuta dva slučaja. Njemu se na teret stavljaju još dva ubistva: na štetu Jugoslava Cvetanovića i Gorana Tasića. Razlozi za produženje pritvora su opasnost od bjekstva i ponavljanje krivičnog djela. Ubijeni Cvetanović je rođeni brat Saše Cvetanovića, optuženog za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, koji je označen kao šef „zemunskog klana“, a koji je trenutno u zatvoru u Španiji.

Crnogorski bezbjednosni organi su u komunikaciji sa kolegama iz Srbije, a prethodno je urađeno DNK vještačenje i izuzet je DNK materijal od Vujačića. On je sve vrijeme negirao krivicu navodeći da ga policija muči i tuče.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari