1
min read
A- A+
Pročitano

Vještak: Lašmanova trpjela bolove, bila u strahu jakog inteziteta

02/12/2019 - 12:08
Autor:Anđela Đikanović
1263 pregleda

Ukrajinka Anastasija Lašmanvoa bila je u strahu jakog inteziteta i trpjela je bolove sve dok nije izgubila svijest. Ovo je saopštio vještak neuropsihijatar Stanko Milić pred vijećem sudije Predraga Tabaša.

Foto: FOS media

Foto: FOS media

Za ubistvo Lašmanove Više državno tužilaštvo (VDT) tereti Tivćanina Arsenija Stanovića. 

Lašmanovoj je nanijeto 16 ubodno-reznih rana i najmanje 10 udaraca tupim predmetom. 

Pročitajte i ovo: Lašmanova se branila, svijest izgubila od udarca u glavu

"Okrivljeni je bio svjestan da oštećenoj nanosi teške tjelesne povrede koje su praćene teškim bolovima i patnjama, da bi potom nastavio da muči oštećenu, svjestan da nastavljanjem mučenja može prouzrokovati smrt oštećene, pa je to i htio,  tako što je tupo-tvrdim predmetom udario više puta  u predjelu glave, nanijevši joj naročito tešku tjelesnu povredu u vidu rana prskotina u lijevom zaušnom predjelu i u lijevom tjemeno potiljačnom predjelu i po obodu navedenih rana prskotina više rana u čijem su prostoru prelomljene kosti lobanje  i razoreno, krvlju prožeto tkivo velikog mozga, zbrisane građe, kojom prilikom je nastupila smrt kod oštećene, usljed razorenja po život važnih moždanih centara, zbog preloma kostiju lobanje", navodi se u optužnici.

Hapšenje Stanovića uslijedilo je nakon što je crnogorska policija kolegama u Albaniji dostavila operativna saznanja o lokaciji na kojoj se krio osumnjičeni za teško ubistvo.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari