1
min read
A- A+
Pročitano

Vukadinović i ekipa uzimali eure za lažne dolare?

07/11/2019 - 13:27
Autor:Anđela Đikanović
5546 pregleda

Janko Vukadinović, Dragan Dragić, Slavko Komatina našli se danas pred sudijom Osnovnog suda, dok okrivljeni Ljubiša Đurišić nije pristupio zbog poplava u Kolašinu odakle dolazi. Oni su navodno stavili lažni novac u opticaj i ti na način što je Dragić službeniku podgoričke Pošte predao lažnu novčanicu od 100 dolara, a potom mu dao još 95 novčanica nakon čega je zaposleni isplatio 6.889 euera a on se sa Vukadinovićem udaljio sa lica mjesta. 

Vukadinović, Foto: FOS media

Vukadinović, Foto: FOS media

Komatina je navodno lažni novac stavljao u tokove tako što je konvertovao 14 lažnih novčanica od po 100 eura na isti način, da bi isto to uradio i u Baru gdje je tražio eure u zamjenu za 50 lažnih novčanica.  Đurišić se sumnjiči da je oštećenom Ivanu Vukoviću, vozaču taksija, predao lažnu novčanicu od 100 eura kako bi platio uslugu prevoza i konvertovao je i eure, nakon čega mu je Vuković predao 70 eura. 

Đurišić je kod tužiteljke negirao krivicu, dok su se ostali branili ćutanjem.

"Okrivljeni Đurišić negirao je da je izvršio krivično djelo stavljeno mu na teret tvrdeći da je kritične noći vozilom "Polo" vozio ednog krupijea iz Srbije čije ime ne zna osim njegov nadimak "Kupa", da bi na benzinskoj stanici "Euro petrol" u Bloku V, taj krupije htio da izvrši zamjenu strane valute za euro gdje je prišao jednom taksi vozilu gdje pretpostavlja da je izvršio konverziju. Sjutradan ga je pozvalo lice koje se predstavilo kao Vuković Ivan  koji mu je rekao da je zapisao njegove tablice i da su ga on i ta osoba krupije prevarili, tražeći novac natrag, na što mu je okrivljeni odgovorio da sa tim nema veze, ali je ipak pristao da se sastane sa njim, ali kada je prišao dogovorenom mjestu vidio Vukovića kako ga čeka sa više momaka pa se uplašio i pobjegao".

Međutim, kako se navodi, njegova odbrana opovrgnuta je jasnim i detaljnim iskazom Vukovića, dok se iz prikupljenih svjedočkih iskaza kao i materijalnih dokaza utvrđuje da su okrivljeni koji nisu iznijeli odvranu i u postupku se branilići ćutanjem, izvršili krivična djela u vrijeme, mjesto i na naćin opisan optužnicom.

Idući pretres biće održan 2. decembra, a sudija je upozorio da će, ukoliko bi došlo do nečijeg ponovnog izostanka, odrediti mjeru pritvora. 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari