1
min read
A- A+
Pročitano

Za silovanje sedam godina zatvora

14/04/2019 - 9:51
Autor:Fos Media
1017 pregleda

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu kojom je E.S. osuđen na sedam godina zbog silovanja. Prvostepenu presudu u decembru prošle godine izrekao je Viši sud u Podgorici. 

ziks

Foto: fos media

Na tu odluku žalili su se i branilac okrivljenog i Više državno tužilaštvo u Podgorici. Advokat je tražio da Apelacioni sud ukine presudu i oslobodi njegovog klijenta, dok je tužilac tražio ukidanje presude i novo suđenje. Ipak, sudije Apelacionog suda ocijenile su da je presuda donesena bez kršenja zakona, te da izrečena kazna odgovara djelu za koje je E.S. kriv, prenosi Dan.

Sudije su utvrdile da je krivica osuđenog bez sumnje dokazana, kako nalazima vještaka, tako i iskazom silovane djevojke i svjedoka. Među glavnim dokazima su i nalazi vještaka medicinske struke, kojima su utvrđene povrede djevojke. Tokom suđenja, djevojka je ispričala da je spornog dana bila u jednom ugostiteljskom objektu. Kada je krenula da skuva kafu E.S. joj je prišao s leđa. Počeo je na silu da je ljubi, nakon čega je odvukao do separea, gdje je silovao. Tvrdila je i da je sve vrijeme bila uplašena za život.

Okrivljeni je tvrdio da je ona pristala da ima seksualni odnos sa njim, ali su sudije, kako Višeg suda u Podgorici, tako i Apelacionog suda, te navode okarakterisali kao neistinite.

“Tvrdnju optuženog da je do polnog odnosa sa oštećenom došlo na njeno insistiranje i da u taj lokal nije ušao sa namjerom da izvrši krivično djelo, prvostepeni sud s razlogom nije prihvatio, budući da je takva odbrana optuženog opovrgnuta navedenim dokazima i kao takva očigledno sračunata na izbjegavanje krivice, o čemu je sud u pobijanoj presudi dao dovoljne i ubjedljive razloge koje u svemu prihvata i ovaj sud, pa su stoga i žalbeni navodi branioca optuženog u tom pravcu neosnovani”, navedeno je u odluci Apelacionog suda.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari