3
min read
A- A+
Pročitano

Zoran Ulama o ubistvu Medina: Vlado je dobro dijete, a bio sam ljut zbog pištolja

13/02/2018 - 15:35
Autor:Anđela Đikanović
2034 pregleda

Rukovodilac Vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama danas je pred vijećem podgoričkog Višeg suda pristao da svjedoči o nestanku i ubistvu Petrovčanina Nemanje Medina. Za to djelo terete se Darko Mijović i Ulamin bratanić Vladimir Ulama. 

ulama

Zoran Ulama, foto: FOS Media, CDM

Zoran Ulama u sudnici je poznat kao čuveni "striko Zoki" koji je navodno pomagao Vladimiru kad god je ovaj imao problema sa zakonom. Više svjedoka do sada je kazalo da se Vladimir svuda hvalio da mu "niko u Crnoj Gori ne može ništa dok ima strika Zokija".

"Ljut sam bio na njega jer mu je policija pronašla pištolj. Ipak, mislim da je to dobro dijete i da će uspjeti da dokaže svoju nevinost u ovom postupku", kazao je danas Ulama dodajući da optuženog Mijovića poznaje kao Vladovog druga kog je vidio dva-tri puta.

On je danas više puta naglasio i da svom brataniću nikada nije pomogao i da, koliko on zna, ovaj nije imao problema sa zakonom izuzev tada kada mu je policija pronašla pištolj.

"Ja nisam za ovih godinu i po ni išao da ga vidim. Znam da je ovo bio prvi put da Vlado ima ovakvih problema. Nikada mu u tom smislu ništa nisam pomogao. Od te situacije sa pištoljem smo se samo još jednom vidjeli", rekao je Ulama.

Kako je dodao, Vladimirov otac Nenad ga je zamolio da pomogne kako bi pronašli nestalog Medina, a istakao je i da ga je tog dana kada je nestao kontaktirala Nemanjina majka koja je kazala da se čula sa Vladimirom i da "je on nešto slagao".

"Zvao je da pomognem, rekao je da je Vladov drug nestao. Ja sam tada zvao CB Podgorica da vidim je li bila neka saobraćajka ili nešto slično...", kazao je svjedok.

Zorana Ulama danas nije mogao da se sjeti gdje je bio 11. jula 2016. godine, te da li je tog dana boravio u Budvi kod predsjednika te opštine. 

Ulama je pojasnio da poznaje Marka Vujačića, da ga je upoznao prije 20-ak godina kada je on bio šef policije, a Vujačić imao nekih sitnih problema sa zakonom. Zorana Muhadinovića je, kako kaže, vjerovatno isto tada na sličan način upoznao. Ulama je danas, odgovarajući na pitanja predstavnika oštećene porodice Miloša Medina, rekao da ne zna je li njegov brat Nenad kum sa Vujačićem o čemu se polemisalo na nekom od prethodnih ročišta. 

Ulamin brat odbio da svjedoči

Sa druge strane, Ulamim rođeni brat Mihailo danas je iskoristio svoje zakonsko pravo i odbio da svjedoči.

Danas su o poznanstvu sa Mijovićem i Ulamom, te eventualnim saznanjima o ubistvu i nestanku Nemanje Medina svjedočili i Rosa Mijač, Albert Gojčar, Ana Lakić, Muhamed Kozica, Rifo Kozica i Arden Beriša. Oni su se uglavnom izjašnjavali o poznanstvu sa Ardijanom Kastratijem, koji se sumnjiči da je organizovao otmicu Nemanje Medina. Svi svjedoci danas su rekli da nisu poznavali Medina i da im ništa o njegovom nestanku nije poznato.

Ulama Kozici trebalo da sredi kredit kod banke?

Muhamed Kozica koji je inače, kako je danas rečeno, odbio poligrafsko ispitivanje u policiji, kazao je da je sa Darkom Mijovićem učio a da Ulamu zna samo preko Mijovića. Kako je pojasnio, sa Mijovićem se dugo nakon srednje škole nije vidio da bi se potom u martu 2016. godine sreli u Delti nakon čega su popili piće i vidjeli se još par puta. Kozica je danas istakao i da su se svaki put viđali u Podgorici. Međutim, on je ubrzo otkrio i da se sa Mijovićem viđao i tokom ljeta, i to u Petrovcu i na Adi Bojani. Potom su se, kako je dodao, sreli u barskom SUP-u kada je Mijović priveden. Odgovarajući na pitanja, on je rekao i da je Ulama jednom prilikom dolazio kod njega kući, ali se ne sjeća da li se to dešavalo više puta ili samo tada kada su se navodno dogovarali oko prodaje jednog automobila. 

Sa druge strane, njegov otac Rifo Kozica rekao je da Mijovića i Ulamu poznaje preko sina, a da je Nenada Ulamu upoznao jednom prilikom kada je svratio u Virpazar. Sve se to, prema njegovom kazivanju, odigralo prije godinu i po - dvije. 

Rifo je kazao i da je za Nenada, Vladimirovog oca, čuo ranije kada mu je pašenog koji je radio kod Ulame predložio "da mu Nenad pomogne nešto oko jednog kredita". Međutim, Kozica je danas kazao da mu Ulama nije pomogao, te da je sam podigao kredit založivši kuću kao hipoteku. 

Optužnica

Vladimir Ulama i Darko Mijović terete se da su na podmukao način i sa umišljajem ubili Nemanju Medina.

Kako se sumnja, oni su 8. jula 2016. godine namamili Nemanju da dođe u Virpazar. Zatim su ga u gepeku njegovog automobila marke "megan" odvezli na nepoznato mjesto i, navodno, ubili. Medinov automobil je četiri dana kasnije pronađen zapaljen u mjestu Jabukov do, ali njegovog tijela i dalje nema. 

Optužnicom je obuhvaćen i Bogdan Milić, koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Pod lupom istražitelja je i albanski državljanin Ardijan Kastrati, koji se tereti da je organizovao otmicu Nemanje Medina. 

Mijović i Ulama se brane ćutanjem.

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari