1
min read
A- A+
Pročitano

Brajović primio ambasadora Holandije: Crna Gora postigla ogroman napredak

11/06/2019 - 14:31
Autor:Fos Media
22 pregleda

Proces pristupanja postaje sve zahtjevniji što je država bliža članstvu u Evropskoj uniji (EU), ocijenio je ambasador Holandije Hendrik van den Dol, navodeći da nakon višegodišnjeg službovanja u regionu, može da svjedoči ogromnom napretku koji je postigla Crna Gora.

Foto

Foto: Skupština Crne Gore

Van den Dol, kojeg je povodom okončanja njegove diplomatske misije u Crnoj Gori, primio predsjednik Skupštine Ivan Brajović, kazao je da Crna Gora, kao članica NATO-a, pouzdan saveznik i predvodnik u procesu evropskih integracija, igra veoma konstruktivnu ulogu u regionu.

Kako je naveo, odličan primjer toga je principijelna i odgovorna politika prilikom demarkacije granice Crne Gore sa Kosovom.

„Van Den Dol je naglasio da nakon višegodišnjeg službovanja u regionu može da svjedoči ogromnom napretku koji je postigla Crna Gora, ističući da je očekivano da proces pristupanja postaje sve zahtjevniji što je zemlja bliža članstvu u EU“, kaže se u saopštenju. 

Ističući doprinos Van den Dola snaženju bilateralnih odnosa, Brajović je naglasio da će planirano otvaranje ambasade Crne Gore u Holandiji dodatno ojačati političku, ekonomsku i kulturnu saradnju dvije države.

Brajović je zahvalio na kontinuiranoj podršci Holandije, koja se uvijek zasnivala na dosljednoj politici poštovanja individualnog učinka u ostvarivanju naših strateških vanjskopolitičkih ciljeva. 

Radi bolje informisanosti o postignutim rezultatima u oblastima ključnim za dalje napredovanje na evropskom putu, Brajović je istakao značaj intenziviranja saradnje sa holandskim parlamentom, imajući u vidu njegov snažan politički uticaj na vanjsku politiku te države. 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari